unnamedHet nieuwe album van Jett Rebel is rock én roll. Het staat vol gitaargeweld, stinkt naar bezwete topjes, binnen wordt gerookt en buiten wordt de liefde bedreven in het licht van de opkomende zon.

In het blokkenschema van Lowlands stond dit jaar één act vermeld waarvan niemand ooit gehoord had. ’Don’t Die On Me Now’ bleek echter geen band, maar de titel van het nieuwste album van Jett Rebel te zijn. Zojuist gaf Jett Rebel zijn ‘releaseparty’ van zijn nieuwste album live op Lowlands. Op het festivalterrein ging vandaag al een tijdje het gerucht dat Don’t Die On Me Now eigenlijk ‘Jett Rebel’ betekende. Het multi-talent teasde zijn publiek al geruime tijd op social media met foto’s en filmpjes, wat leidde tot flink wat speculatie.

Don’t Die On Me Now:
Jett Rebel speelde vorig jaar in 10 dagen tijd maar liefst 11 shows in New York. Daar werden de nummers van ‘Don’t Die On Me Now’ live gespeeld en ontstond hun vorm, live en in het bijzijn van het publiek. Deze speelsheid is terug te horen op het album, mede doordat Jett Rebel alles live heeft opgenomen met drummer Kees Schaper en bassist Xander Vrienten. Het is voor het eerst dat Jett Rebel zich in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hijzelf.

Wie Jett Rebel ooit live zag, en dat zijn nogal wat mensen, weet dat je maar beter aan boord kan stappen van deze achtbaan, die elk moment uit de bocht kan vliegen en amper rustmomenten kent.

“Het belangrijkste doel in mijn leven is om mezelf te ontwikkelen als mens en als muzikant. Van kinds af aan heb ik het gevoel dat échte muziek langzaam uitsterft. Ik groeide op in de 90’s, ik overleefde die tijd, want voor mij was de 9 een 6… Misschien maak ik mezelf wel te druk en moet ik iedereen van die plastic muziek laten genieten, maar ik kan dat zelf echt niet.”

Het vorige album van Jett Rebel is amper een half jaar oud. Op ‘Truck’ tastte het 25 jarige multitalent de grenzen van de popmuziek af: het album werd op een cassetterecorder opgenomen. En waarom ook niet? Jett Rebel zoekt in het musiceren zowel als in het opnemen van zijn muziek, de uitdaging. Hij verkent en verlegt de grenzen voor zichzelf en daarmee automatisch ook voor het publiek. Hij maakt wat hij maakt. Het is wat het is. Alles is live, alles is echt, niks is getuned, alles is analoog. Het nieuwe album heeft hij opgenomen in zijn eigen, gloednieuwe analoge studio.

“Ik hoop dat sommige DJ’s besluiten hun MP3 spelers te verkopen en een gitaar aan te schaffen. Ik hoop ook dat zangers zich realiseren dat je door autotune of melodyne echt niet beter leert zingen. Ik hoop ook dat livebands stoppen met hun tapes die meelopen tijdens de show. Ik hoop dat de kids van de toekomst beseffen wat er de laatste 30 jaar met muziek is gebeurd en uiteindelijk de echte muziek redden, maar bovenal hoop ik dat je deze plaat tof vindt.”

Jett Rebel kondigde vorige week een tour van 5 shows aan die in 24 uur tijd uitverkocht raakte. ‘Don’t Die On Me Now’ komt uit via Sony Music op 26 augustus 2016.