Def Americans 2015 - foto Gijs SpieringsDe jaarlijkse Johnny Cash Memorial Show van de Eindhovense band Def Americans vindt dit jaar plaats op 11 september, in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven. “De faciliteiten van het Muziekgebouw sluiten perfect aan op de wensen van het publiek dat we de afgelopen jaren hebben opgebouwd”, vertelt Willem Winkelmolen, gitarist van de organiserende Johnny Cash tribute band. De grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven beschikt over 750 zitplaatsen en minstens even zo veel staanplaatsen. Drank is tijdens de show verkrijgbaar in de zaal.

De Johnny Cash Memorial Show is een muzikaal eerbetoon aan de op 12 september 2003 overleden countrymuzikant Johnny Cash, dat in 2008 door Def Americans is geïnitieerd en sindsdien jaarlijks in Eindhoven heeft plaats gevonden. Naast een speciale show van de organisatoren zullen ook nader bekend te maken acts en DJ’s hun opwachting maken. Muziekgebouw Eindhoven opent 11 september de deuren om 20.00 u. Een ticket kost in de voorverkoop € 20,-, aan de dagkassa € 22,50. De kaartverkoop is gestart.

Na eerdere edities in Dynamo (2008, 2009) en de Effenaar (2010, 2011, 2012) zijn straks alle drie de grote concertzalen van Eindhoven plaats van handeling geweest voor de Johnny Cash Memorial Show. Evenementenlocaties het Klokgebouw en de Steentjeskerk fungeerden respectievelijk in 2013 en 2014 eenmalig als gastheer. Winkelmolen licht toe waarom voor de achtste editie is gekozen voor Muziekgebouw Eindhoven als locatie: “De Memorial Show is een jaarlijks feestje voor onze trouwste fans. Die hebben we voor ons gewonnen in de concertzalen en op festivals, maar ook in de theaters. In het Muziekgebouw is er plek voor zowel de bezoekers die graag comfortabel zittend als zij die staand met een biertje in de hand de show willen volgen.”

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Muziekgebouw Eindhoven. Meer informatie over de aanvullende acts en DJ’s zal binnenkort bekend gemaakt worden.

www.muziekgebouweindhoven.nl
www.defamericans.nl
www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute

Over Def Americans
Een slordige 60 jaar na de eerste hits van Johnny Cash weten deze Eindhovenaren de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse outlaw verbluffend goed te raken. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans. De band schakelt moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American Recordings reeks. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land. Ook meerdere geslaagde theatertours behoren inmiddels tot het cv. En met recente shows in België, Duitsland en Noorwegen en optredens in Engeland in het verschiet, steekt het gezelschap ook steeds vaker de landsgrenzen over met hun succesformule.
www.defamericans.nl

Foto: Def Americans, door Gijs Spierings