Van 2 tot en met 4 juni vindt in Ureterp de twaalfde editie van Oerrock plaats. De organisatie van het driedaags muziekfestival is er opnieuw in geslaagd een spetterend en aantrekkelijk programma samen te stellen. Naast KANE staan ook DI-RECT en de winnaar van The voice of Holland, Ben Saunders, op de bühne van Oerrock.

De aftrap van Oerrock is op donderdag 2 juni, Hemelvaartsdag. Net als in de afgelopen twee jaar is Hemelvaartsdag de openingsdag van het festival, nieuw is echter dat de hoofdacts van het festival niet op de zaterdagavond, maar voor de donderdagavond staan gepland.

AFTRAP MET TOPACTS
Op 2 juni krijgen de bezoekers van Oerrock maar liefst zes bands voorgeschoteld. De winnaar van The voice of Holland Ben Saunders is de eerste grote naam die op de bühne van het rockfestival verschijnt. Daarmee is de muzikale koek nog niet op, want daarna komen met achtereenvolgens KANE en DI-RECT twee topbands de festivalgangers vermaken. De avond wordt afgesloten met een spetterend optreden van Paris Dandies, met onder meer Dany Lademacher, oud-gitarist van Herman Brood & Wild Romance.

Vooraf en tussendoor zijn er optredens van de winnaars van the Oerrock Play-offs. Welke bands dat zijn, is nog niet bekend. De finale van de Play-Offs is op zaterdag 26 maart in MFC De Wier in Ureterp. De strijd gaat tussen de winnaars van de voorronden: Stanton, Frihals, DiQuapo en Simon Says Now. De nummers een en twee van de finale worden beloond met een optreden op Oerrock 2011.

VRIJDAGAVOND GRATIS
De vrijdagavond van het festival is ingericht voor de Vrienden van Oerrock live. De podia van de festivaltent aan De Skieppeleane worden bevolkt door maar liefst tien verschillende bands die in de loop der jaren allen een warme relatie met het Oerterper rockfestijn hebben opgebouwd. Er staan onder meer optredens van Van Wieren, KiM, Audio Adam, Blazuh, Soulburn, Lotown, Retband en Texas Trouble op het programma. Alle bands willen er in Ureterp een onvergetelijke en swingende rockavond van maken en omdat de muzikanten voor nop spelen, betalen uiteraard ook de bezoekers deze avond geen entree.

Op zaterdagavond 4 juni staan vier optredens gepland van Tribute bands. Er komt een internationaal gezelschap naar Ureterp, want naast de Nederlandse inbreng, ‘Anouk en Red Hot Chili Peppers’ komen uit Hongarije ‘Gun’s and Roses”en uit Italië ‘Europe’ naar de slotavond van twaalfde editie van Oerrock.

Topbezetting
De organisatie van het festival, de stichting Oerrock, is bijzonder in zijn nopjes met het programma en vooral de bezetting van de openingsavond. ,,Het mooiste programma ooit. Met KANE en DI-RECT hebben we twee absolute Nederlandse topbands in huis,’’ vertelt voorzitter Sietze Boonstra. ,,KANE is hot, in april staan ze drie avonden in Ahoy en binnenkort komt hun nieuwe album uit. DI-RECT spreekt voor zich. Zij hebben net als KANE eerder op Oerrock gespeeld, maar de nieuwe samenstelling van de band is een groot succes. De muziek is heftiger en past nog beter bij de formule van Oerrock.’’

Ook van de winnaar van The voice of Holland, Ben Saunders, heeft voorzitter Sietze Boonstra hoge verwachtingen. ,,Ben Saunders is razend populair, wij hopen en denken dat hij een echte publiekstrekker wordt.’’ Maar ook van Paris Dandies verwacht de voorzitter vuurwerk. ,,Echte harde rock and roll, dat belooft wat.’’ De organisatie rekent op de openingsavond op ruim drieduizend bezoekers en denkt over drie dagen ruim zesduizend festivalgangers in Ureterp te kunnen verwelkomen.

KAARTVERKOOP
Vanaf vrijdag 18 februari zijn via de website www.oerrock.nl. toegangskaarten voor Oerrock 2011 te bestellen.

De voorverkoop start na zaterdag 26 maart. Kaarten voor de openingsavond kosten €30, -. Wie een kaart voor donderdag 2 juni koopt, krijgt een gratis toegangskaart voor de zaterdagavond. Kaarten aan de kassa kosten € 32,50.

Ook tijdens de finale van de Play-Offs op 26 maart in MFC De Wier in Ureterp kunnen kaarten worden gekocht. Deze avond geldt een speciaal aanbod van €25, -. Losse kaarten voor de zaterdagavond kosten €12,50. De toegang voor de vrijdagavond is zoals vermeld gratis.

De voorverkoopadressen van Oerrock zijn terug te vinden op: www.oerrock.nl.