Na jaren niet op de Nederlandse podia te hebben gestaan geeft bluesrockgitarist Kenny Wayne Shepherd een exclusief optreden in de Melkweg, naar aanleiding van het langverwachte nieuwe studio-album “How I Go”. Het album wordt nu al bestempeld als zijn beste plaat tot op heden en live is Kenny Wayne natuurlijk op zijn best.
Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd en zijn band staan al bijna twee decennia aan de top van blues- en bluesrock scene. Sinds zijn doorbraak, midden jaren ’90, kan hij leunen op een cd-verkoop van vele miljoenen, flinke nationale rockhits en een enorme airplay op de grote radiostations. Gebaseerd op deze feiten geldt Kenny Wayne Shepherd als de meest succesvolle Amerikaanse bluesrock artiest sinds Stevie Ray Vaughan in de late jaren ’80.

Sinds hij op zijn zevende voor het eerst een gitaar ter hande nam heeft hij deze niet meer losgelaten en zichzelf opgewerkt tot één van de meest ontwikkelde (blues)rockgitaristen ter wereld. Met een stijl geïnspireerd op iconen waaronder Jimi Hendrix, Slash en Stevie Ray Vaughan heeft hij een enorme live-reputatie opgebouwd.

Na zijn vele gouden, platina en Grammy-genomineerde albums kwam hij in 2010 met het album ‘Live! In Chicago’ waarvoor hij direct weer een Grammy-nominatie binnensleepte. Deze scheurende live-plaat wordt nu opgevolgd door het enthousiast ontvangen studio album “How I Go”. Het lijkt erop dat deze zeldzaam goede bluesrockgitarist na de VS nu eindelijk ook Europa gaat veroveren.

Wanneer: donderdag 10 november
Waar: Melkweg Amsterdam (oude zaal)
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 19:30 uur

Rockportaal.nl zal verslag doen van deze avond.