0210_KingDalton_2015_webOp vrijdag 2 oktober vindt het concert van de Belgische band King Dalton plaats in Mezz in Breda. De band, die walst van opzwepende folk naar lome psychedelica tot aanstekelijke pop met countryriedeltjes en funky uitspattingen, geeft hiermee de eerste en voorlopig enige clubshow in Nederland met het nieuwe album Thilda

Thilda, dat 31 augustus uit kwam, bestaat uit twaalf krachtige catchy songs met stevige grooves, complexe ritmes en harmonieuze vocalen. King Dalton bestaat uit doorwinterde muzikanten met roots in Zita Swoon, A Brand, Think Of One, Aedo en Laïs.

Bassist en producer Tomas de Smet vertelt: “In de muziek gaat het vooral om de energie waarin je als band de passie voor muziek het beste kan uiten.” Deze energie is duidelijk voelbaar zodra de band op het podium staat. Eerder zocht Mezz King Dalton op in Villa Thilda, waar het album naar is vernoemd. Hier gaven ze al een voorproefje van het nieuwe album, wat zeer goed beviel. Hier kun je het interview met de band bekijken.

Lovende recensies
Sinds Thilda uit is, ontvangt King Dalton lovende reviews. Volgens muziekrecensenten bestaat het album uit goede songs die het bloed sneller doen stromen. De Standaard, een belangrijk Belgisch dagblad, was aanwezig bij de releaseshow in Studio Antwerpen en schreef: “Op de topmomenten was King Dalton één van de beste acts die in ons land live te zien zijn.”

Ik Zie U Graag … van muziek uit België genieten

Onder de noemer Ik Zie U Graag presenteert Mezz opkomende talenten en acts die er toe doen in de Belgische muziekscene. Op het programma van Mezz staan dan ook regelmatig optredens van Belgische artiesten. Jaarlijks organiseert Mezz Ik Zie U Graag, het enige Belgische popfestival van Nederland. King Dalton was in 2014 één van de hoogtepunten van het popfestival.

Dubbelconcert
Het concert van 2 oktober in Mezz is een dubbelconcert. De Amerikaanse folkband The Handsome Family, bekend van de soundtrack van het eerste seizoen van de HBO-serie True Detective, zal na King Dalton het podium van Mezz betreden. Het belooft een muzikale avond met twee van de beste internationale folkacts te worden. Tickets kosten €14 en zijn verkrijgbaar via mezz.nl.