Op zaterdag 1 september zal in de Pul in Uden het eerste Progmotion Festival plaatsvinden. De organisatie is erin geslaagd een aansprekend programma samen te stellen.
Het festival wordt geopend door Minor Giant, een nieuwe, Nederlandse band die is gevormd door een vijftal getalenteerde, enthousiaste muzikanten. Het optreden betekent tevens het debuut voor de band. De Britse band Galahad, die als tweede het podium zal betreden, kan putten uit een omvangrijk oeuvre, waarvan enkele albums als ware klassiekers te boek staan. De slotact komt van Zweedse bodem: Wolverine, vijf gedreven muzikanten die garant staan voor stevige rock en een dampende zaal.

Minor Giant
Minor Giant is een nieuwe band rondom toetsenist / schrijver Rindert Lammers en drummer Roy Post. Dit project nam in 2011 vorm aan door de toevoeging van zanger / gitarist Jordi Repkes, bassist Harry den Hartog en additionele toetsenist Jos Heijmans. Minor Giant werkt momenteel aan hun debuutalbum ‘On The Road’. Dit album zal een thematische verzameling worden van avontuurlijke, symfonische epics en wat meer compacte nummers. Het thema handelt over de levenswegen en over de hoop en kracht die daarvoor nodig zijn. Er zullen enkele speciale gasten hun bijdrage leveren aan het album.

Galahad
Al sinds 1985 duikt de naam van Galahad op. De band rond de markante zanger Stuart Nicholson heeft een indrukwekkende discografie waarop liefst 15 albums staan. De band heeft talloze malen opgetreden, binnen en buiten Europa. 2012 is een belangrijk jaar voor Galahad. Na het uitstekend ontvangen album ‘Empires never last’ in 2007 werd het stil rond de band. In 2012 zijn ze terug en staan de releases van twee albums op het programma. In april verscheen ‘Battle scars’, dat aan het einde van het jaar wordt gevolgd door ‘Beyond the Realms of Euphoria’. Tijdens het optreden op het Progmotion Festival zullen nieuwe nummers en klassiekers worden afgewisseld.

Wolverine
Wolverine werd in 1995 opgericht door Marcus Losbjer en Stefan Zell. Nog altijd maken zij deel uit van de band die grote hoogte- en dieptepunten heeft gekend. Wolverine trad reeds vier maal op in Nederland, alle keren op het ProgPowerEurope festival in Baarlo. De band verraste in 2011 vriend en vijand met het album ‘Communication lost’. Met stevige, maar melodieuze prog-metal heeft de band een indrukwekkend visitekaartje afgeleverd en oogstte de band wereldwijd lovende kritieken. Het album bereikte -welverdiend- de eerste plaats in de Wereldse Tien van de website Progwereld.

Kaartverkoop
Kaarten voor het festival zijn beschikbaar via Ticketservice. Prijzen: € 23,00 (voorverkoop) / € 26,50 (avondkassa). Meer informatie vind je op de website van Progmotion: www.progmotion.com