Klok Rock Orange logo“Het programma voor deze vijfde editie is al helemaal rond!” roept Peter Pan Speedrockfrontman Peter van Elderen zichtbaar tevreden op de vraag welke bands er dit jaar naar Strijp-S terrein in Eindhoven komen. “The Real McKenzies, Karma To Burn, The Sore Losers, Bang Bang Bazooka, Scott H. Biram, Fifty Foot Combo, Radio Bikini, Reverse Cowgirls, Peter Pan Speedrock en del-Toros, die hun nieuwe cd zullen presenteren.”

Het jaarlijkse internationale Koningsdagfestival Klok Rock Orange viert dit jaar zijn lustrum op maandag 27 april op Strijp-S terrein in Eindhoven.

Initiator en mede-organisator Peter Pan Speedrock bewaakt de formule van het succesvolle evenement zorgvuldig. Peter: “Het belangrijkste is natuurlijk de relaxte gemoedelijke sfeer die er altijd hangt. Het festival is laagdrempelig; iedereen is welkom. Het terrein gaat dit jaar al om 11 uur open en van 13.00 tot 23.00 uur speelt er een bonte mix van rockbands. Daarnaast is er genoeg te doen en te zien. Er komt onder meer een rock-‘n’-rollmarkt met kraampjes en het Eindhovense platenlabel Lighttown Fidelity staat er met een stand waar allerhande Rockcity memorabilia worden verkocht. Net als vorig jaar hebben we het terrein deels overdekt middels een grote tent met een capaciteit voor 5000 bezoekers. Bij mooi weer kunnen ze echter ook op het gras naast de tent liggen en de bands zien. Dat pakte vorig jaar erg goed uit. En we zorgen natuurlijk voor lekker eten en drinken.”

Internationaal programma

Peter: “Met dit programma mogen we echt in onze handen knijpen: The Real McKenzies, Karma To Burn en onze rockende zuiderburen van The Sore Losers bijvoorbeeld. Met Scott H. Biram hebben we tevens een opvallende act binnengehaald. Deze jodelende Texaan noemt zijn eenmansband een dirty old one man band en maakt countrypunk, blues en hillbilly. Een bezienswaardigheid op zich. Ook de overige bands passen perfect bij het evenement – van celtic punk, instrumentale desert rock tot southern punk en surfrock. Dat gaat erop.”

Klok Rock Orange #5

Dit jaar beleeft Klok Rock Orange zijn vijfde editie. Wat in 2011 begon als een muziekfeestje met voornamelijk stevige bands om rockliefhebbers tijdens Koninginnedag een waardig alternatief te bieden voor het doelloos rondslenteren, groeide uit tot een volwaardig festival. In 2011 bezochten 3000 man het evenement; een jaar later het dubbele aantal zodat K.R.O. in 2013 uitweek naar het veel grotere terrein op Strijp-S waar het vorig jaar voor het eerst overdekt was.

Volg alle laatste nieuwtjes op Facebook.