FestyLand vindt plaats op 14, 15 en 16 oktober op Landgoed Hendrickx in Volkel/Uden (Noord-Brabant). Heideroosjes en Krach spelen op de zaterdag op respectievelijk de Jupiler-stage en de Pul Fiction. Laatstgenoemde tent is het samenwerkingsverband tussen FestyLand en podium De Pul in Uden.

De show van de Heideroosjes is één van de laatste ooit. ’s Lands beroemdste punkrockers kondigden vorige week namelijk aan dat ze er na 22 jaar mee gaan stoppen. Hier staat Heideroosjes’ motivatie en het volledige bericht over hun besluit. Het geluid van Krach laat zich het beste omschrijven als rauwe rock met een dance-insteek. Vuige gitaarrock met technosynthesizers, blasfemische beats en hijgende hypno-vocalen: alsof Jack White behoorlijk agressief toegetakeld wordt door de heren van Millionaire terwijl Soulwax met een zweepje in de aanslag toe staat te kijken. Op plaat adembenemend, op het podium een beleving.

De festivalorganisatie laat voorts weten dat de voorverkoop van de tickets ten opzichte van 2010 momenteel verdubbeld is en dat ook het aantal campingreserveringen mijlenver voor ligt op vorig jaar. Na drie eerdere zeer geslaagde edities gaat Festyland  dit jaar een stapje verder met maar liefst 6 podia, 7 tenten, meer dan 80 acts en een eigen camping.

Alvast in de stemming komen? Kijk op www.festyland.nl voor alle informatie, filmpjes en foto’s van vorige edities. Volg ons ook op Facebook, Hyves en Twitter!