Voor het gratis toegankelijk popfestival Schollenpop, dit jaar op zaterdag 6 augustus a.s., zijn de laatste namen bekend gemaakt.

Headliner wordt de postpunkband KILLING JOKE, die als sinds 1978 bestaat. Hun grootste commerciële succes was, “A Love Like Blood”, zij komen naar Scheveningen in de originele bezetting, met Jaz Coleman, Youth, Geordie Walker en Paul Ferguson.

Ook de “3FM serious talents” DOTAN en SPLENDID zijn bevestigd.

Dotan is vooral bekend van de hit “This Town” van zijn nieuwe album “Dreamparade”.

Splendid is in de Haagse scene geen onbekende, al 10 jaar timmeren zij aan de weg. 2011 wordt hun jaar, met het nieuwe album “Connect back to the stars”, het is een mix van reggea, hiphop en pop. De single “Again” is al veelvuldig op de nationale radiozenders te horen.

Ook de kinderen worden bij Schollenpop niet vergeten, zij kunnen luisteren én kijken naar MONSIF en DARCEY.

Monsif komt uit Amsterdam en was al vroeg bezig met muziek, in het najaar van 2010 kwam zijn single “Mee met me” uit (De videoclip werd op het havenhoofd en de pier in Scheveningen opgenomen). Momenteel scoort hij met de single “Helemaal”.

De in Den Haag woonachtige Darcey timmert al aardig aan de weg, na in 2008 in het beroemde kinderen voor kinderenkoor te hebben gezeten wist deze Haagse scholiere in 2009 twee talentenjachten te winnen, t.w. de “Maris College Award” en in het televisieprogramma ”Op zoek naar megatalent” van de zender Jetix het onderdeel zang.

Eerder werden al bevestigd: Krystl, Sonic Syndicate, Die So Fluid, Lola Kite en voor het Vestia talentenpodium: De Kraaien, F, The Upstairs, Soul Sister Dance Revolution, Supra Naturals en DUF.

Schollenpop 2011 is op 6 augustus en begint om 12.00 uur en vindt plaats op het Zuiderstrand te Scheveningen, meer informatie op www.schollenpop.nl