De legendarische poppunk band The Hard-Ons bestaat al sinds 1982 en heeft sindsdien 250.000 platen verkocht. De sound van de Australiërs kan je het beste omschrijven als Motörhead meets the Beach Boys. Na een pauze van een paar jaar in de jaren ’90 zijn ze nog steeds druk met rondtouren. Op woensdag 24 oktober doen ze hun enige NL
show in dB’s!

Toen gitarist Blackie als jong jochie the Sex Pistols ontdekte en erachter kwam dat er meer was dan alleen AC/DC dwong hij zijn maatje Keish om te gaan drummen en een bandje te beginnen: “Shutup! We’re forming a band!”. Het allereerste optreden wat ze gaven was op een feest van hun eigen school. Uiteraard werden ze gedwongen om te stoppen met spelen, omdat ze te veel lawaai maakten. Toen ze uiteindelijk oud genoeg waren om in echte bars op te treden werd in 1986 hun eerste album Smell my finger uitgebracht. Ter ere van de reissue van dit album is er een Europese tour georganiseerd die wordtafgesloten in dB’s. Inmiddels zijn we zo’n 14 albums en nog veel meer EP’s en singles verder na Smell my finger, maar dat is geen reden om dit album niet nog even in het zonnetje te zetten. Op deze speciale heruitgave staan alle uitgaven uit de periode 1984 – 1987 zoals demo’s, live opnames en andere rarities.

The Hard-Ons worden door hun collega’s uit de muziek erg gerespecteerd. Bands als Foo Fighters, The Ramones en Red Hot Chili Peppers wilden per se hen in hun voorprogramma hebben tijdens hun tours door Australië. Chad Smith (drummer RHCP) heeft zelfs nog het licht gedaan tijdens een van hun shows.

Mari Posa uit Utrecht verzorgt de support deze avond. Mari Posa is het best bewaarde geheim van Utrecht met leden van ALP, Big Twin & Dead Beatles.

Hard-Ons
Datum: 24 oktober 2012
Zaal open: 21.00
Entree: €8