In de maand oktober bestaat Paard van Troje 40 jaar en daarmee is het podium één van de oudste uitgaansgelegenheden van Den Haag. Een goede reden om een grootse popquiz te organiseren en eens na te gaan hoe het zit met de muzikale kennis van het publiek. Muziekprofessor Leo Blokhuis stelde een fikse vragenlijst samen en presenteert op zondag 31 oktober de enige echte 40 jaar Paard Popquiz XL.

Leo Blokhuis is de Albert Einstein, de Johan Derksen, de Piet Paulusma van de muziek. Hij mag oorspronkelijk wel grafisch ontwerper van beroep zijn; hij staat voornamelijk bekend als doorgewinterde muziekkenner- en liefhebber. Hij is werkzaam als samensteller van diverse radioprogramma’s en presentator van televisieprogramma’s en schrijver van artikelen voor Revolver, Nieuwe Revu en Vara TV Magazine. Dat hij ook feeling heeft met Den Haag wordt bewezen in zijn nieuwe boek ‘Haags Speelkwartier’, over de Haagse popgeschiedenis. De perfecte quizmaster dus.

De succesformule: stel een superteam samen van maximaal vijf personen met een muziekknobbel. Zorg voor een goede voorbereiding en browse door de speciale 40 jaar Paard website (www.paard.nl/40jaar) om te achterhalen welke acts de afgelopen vier decennia allemaal op het podium hebben gestaan. Lees de werken van Blokhuis en kijk naar oude afleveringen van de Top 2000 om zijn vraagwijze te doorgronden. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is het op 21 oktober op te nemen tegen de anderen, waaronder een aantal teams Bekende Haagse Hoofden.

Wat valt er te winnen?
Hoofdprijs: een jaar lang gratis entree in Paard van Troje voor het hele team.

Maar de andere prijzen zijn ook niet mis:
– Entreekaartjes voor De Gevangenenpoort;
– Een rondvaart met De Ooievaart;
– Een Haagse taal tocht met Rene Bom op de fiets van De Haagse Taaltour;
– Een rondleiding/proeverij, snackje en cadeautje van Van Kleef.

In samenwerking met het Haags Pop Centrum en de Gemeente Den Haag vind deze avond ook de uitreiking van de Haagse Poppprijzen plaats. Afsluitend zal de winnaar van de Haagse Pop Prijs optreden.

Datum: zondag 21 oktober | Entree: €30 excl. servicekosten
(1 e-ticket is entrée voor één team van max. 5 personen)
Deur open: 15:00 uur | aanvang: 16:00 uur | grote zaal
Ga voor meer informatie naar www.paard.nl