epic-metal-fest-2015-poster-212x300Met de bevestiging van de Braziliaanse metaltitanen Sepultura is de line-up van Epic Metal Fest compleet. Vorige maand werden ook de Zweedse progressieve death metalband Scar Symmetry en groove metalband Dagoba aan het programma toegevoegd. Epic Metal Fest is een gloednieuw festival dat op zondag 22 november wordt georganiseerd door de Nederlandse symfonische metalband Epica. Eerder waren Epica, Eluveitie (CH), Fear Factory (US), Moonspell (PT), Delain (NL) en Periphery (US) al aangekondigd. De voorverkoop van Epic Metal Fest is reeds gestart via www.ticketmaster.nlen 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Sepultura viert op Epic Metal Fest zijn dertigste verjaardag met een bijzondere ‘greatest hits’-set, die als onderdeel van haar huidige ‘30th Anniversary Tour’ een muzikale dwarsdoorsnede geeft van de turbulente geschiedenis van deze sympathieke band. Ook Fear Factory geeft een bijzondere show op het festival, namelijk een integrale uitvoering van haar in 1995 uitgebrachte (tweede) album Demanufacture – een mijlpaal in de geschiedenis van de industrial metal.

Gitarist-vocalist Mark Jansen van Epica is erg in zijn nopjes met het programma: “Ik denk dat we met deze line-up een goede mix van stijlen bieden met als rode draad de hoge kwaliteit van de bands, zeker gezien de lage ticketprijs. Dat Sepultura en Fear Factory beiden speciale shows komen doen is voor ons slagroom op de taart.”

Klokgebouw Eindhoven
Epica zelf speelde al eerder in het monumentale Eindhovense Klokgebouw. In maart 2013 vierde de band er zijn tienjarig jubileum op epische wijze middels de spraakmakende Retrospect-show met een 70-koppig Hongaars koor & symfonie-orkest en met fraaie audiovisuele special effects. Retrospect trok 4500 bezoekers uit 40 verschillende landen en verkocht ruim op voorhand uit; de show werd daarna als Epica’s eerste officiële live-DVD/Blu-Ray uitgebracht.

Epica in vogelvlucht
De geschiedenis en carrière van Epica laten zich het best omschrijven als een spannend jongensboek. De symfonische metalband rondom mezzo-sopraan Simone Simons groeide in dertien jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd duizenden trouwe fans (op Facebook heeft de band meer dan twee miljoen volgers). Meerdere van Epica’s albums piekten hoog in de album charts in onder anderen de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Spanje, België en Nederland.

Epica is een van ‘s lands grootste muzikale exportproducten en ondernam succesvolle tournees in Europa; Noord-, Midden- en Zuid-Amerika; Azië;  Australië en Zuid-Afrika, waar de groep in grote zalen voor duizenden trouwe fans speelde. Ook traden de zes muzikanten (soms meerdere malen) op de grootste en meest prestigieuze festivals ter wereld op, zoals Wacken Open Air (DE), Hellfest (FR), MTL Montreal (CA), Mood Indigo IIT Bombay (IN), Witch Fest (ZA), Graspop (BE) en in Nederland op o.a. Pinkpop, Lowlands  en FortaRock. Onlangs ontving de band nog de vorig jaar door Buma Cultuur in het leven geroepen Buma ROCKS! Export Award.

EPIC METAL FEST 2015
Met Epica (NL), Eluveitie (CH), Fear Factory (US), Sepultura (BR), Moonspell (PT), Periphery (US), Delain (NL), Scar Symmetry (SE) en Dagoba (FR)

Zondag 22 november 2015, Klokgebouw Eindhoven
Entree: € 40 (excl. servicekosten)
Ticket bundle (ticket plus exclusief festival T-shirt): € 55 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop van Epic Metal Fest via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (60 cpm).

Epic Metal Fest wordt mede mogelijk gemaakt door Feat First Management, Mojo Concerts, Aardschok, Rock Tribune en Large.

Voor meer info over Epic Metal Fest: www.epicmetalfest.com, www.facebook.com/epicmetalfest enhttps://www.facebook.com/epica.