Met de bevestiging van zowel Heaven Shall Burn als Audrey Horne is de line-up van FortaRock XL compleet. Op zaterdag 1 juni staan in totaal achttien heavy bands op één van de drie podia in het Nijmeegse Goffertpark. De voorverkoop van FortaRock XL is reeds begonnen via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Het Duitse Heaven Shall Burn is allang geen onbekende meer in het wereldje van de extreme metal en hardcore. De band is een graag geziene gast op vele festivals vanwege de meer dan overtuigende live performances. De door brute vocalen gedragen metalcore is zwaar, venijnig en agressief en beïnvloed door legendarische bands als At the Gates, Bolt Thrower en het zwaar onderschatte All Out War. De op het eerste gehoor rücksichtloze nummers beschikken over meer diepgang en melodie dan men zou verwachten. Voor de ervaren Duitsers is het inmiddels een koud kunstje om het publiek naar de hand te zetten en het veld plat te spelen.

De Noorse band Audrey Horne is in eigen land al wereldberoemd, maar voor de rest van Europa nog een redelijk goed bewaard geheim. Daar kon met het nieuwe album ‘Young Blood’ wel eens verandering in komen. De moderne mix van vintage hardrock met een vleugje klassieke heavy metal klinkt vertrouwd en werkt zeer aanstekelijk. Het vakmanschap van de muzikanten en de unieke stem van zanger Toschie zorgen voor een sound waar menig band slechts van kan dromen. We kunnen dan ook niet wachten tot Audrey Horne het materiaal live ten gehore zal brengen op FortaRock XL.

Voor meer informatie over FortaRock XL: www.fortarock.nl.

FORTAROCK XL
Met Rammstein, Volbeat, Motörhead, Opeth, Mastodon,  Amon Amarth, Airbourne, Kreator, Hatebreed, Finntroll, Heaven Shall Burn, Five Finger Death Punch, Entombed, Enslaved, Delain, Amenra, Hacktivist en Audrey Horne

Zaterdag 1 juni 2013
Goffertpark, Nijmegen
Entree: € 75,- (excl. servicekosten)
Aanvang FortaRock XL: 12.30 uur
Festivalpoorten open: 11.00 uur

Kaarten voor FortaRock XL zijn te koop via: www.ticketmaster.nl  en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

FortaRock XL is presented by 3FM en wordt georganiseerd door FortaRock, Mojo Concerts en LOC7000.