Zebraflyer 2016Op vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus vindt de 28e editie van het Zebra Festival plaats, het gezellige Gemertse festival rondom Poppodium De Bunker aan de St. Annastraat 60 in Gemert. De line-up is bekend: er zullen 17 bands optreden op het festivalterrein in en rondom De Bunker. Ook is er een aparte Dance Area met 10 DJ’s, in samenwerking met de Gemertse uitgaansgelegenheid Mambo’s.

De opzet van het festival is wat aangepast, zodat er nog meer ruimte is voor de sfeer en gezelligheid waar het festival om bekend staat. Zo is er een groter buitenpodium, zodat ook de bezoekers op het gezellige terras meer van de muziek kunnen genieten. En op de zaterdagmiddag is er zoals elk jaar weer van alles te beleven voor de kinderen.

Headliners
De twee headliners voor het festival zijn Stream of Passion (vrijdag) en De Likt (zaterdag).
De Nederlands/Mexicaanse metalformatie Stream of Passion zal de vrijdag van het Zebra Festival afsluiten. En hoewel deze internationale top-act vorige week aankondigde na 11 jaar te stoppen, zijn we trots te melden dat het Zebra Festival onderdeel is van hun internationale afscheidstour. Stream of Passion bracht drie studioalbums uit en een live-cd/dvd. De band trok de hele wereld over en speelde o.a. in Europa, Mexico, VS, Canada, Rusland en Israël met bands als Epica, Leaves’ Eyes en Xandria.

Op zaterdag komt de Rotterdamse elektronica- en rapformatie De Likt het Zebra Festival afsluiten. Deze eigenzinnige act stond onlangs nog op Paaspop, waar ze de tent compleet op zijn kop zette. Hun eerste single ‘Ja dat bedoel ik’ kwam in oktober 2015 uit en kreeg ruim 170.000 views, waarop zij werden uitgenodigd bij de 3FM studio en De Wereld Draait Door.

Behalve deze headliners zullen op de twee podia weer veel verschillende bands en acts spelen, voor elke muziekliefhebber wat wils. Ook is er veel ruimte voor ‘aanstormend talent’. Twee mooie voorbeelden daarvan zijn Trovetti en Dondersteen. Deze bands werden 1e en 2e tijdens de talentenwedstrijd Plugged-Road to Zebra en verdienden daarmee een plaats op het festival.

Complete line-up
Verspreid over twee dagen spelen er 17 bands en acts op Zebra Festival 2016.

Op vrijdag zijn dat: Stream of Passion, Ditch, The Apologist, Xtort, Trovetti en Dondersteen.

Op zaterdag: De Likt, Heartache Circus, Fake Billy & the False Prophets, The Watchman, Reptilians, Note to Amy, Dead Giveaway, Awol, Livingroom Heroes, Yokocola, Subterranean Street Society, Pieter en Pieter en DJ Papadopoulos.
Mambo’s Dance Area
Daarnaast is er op het festivalterrein ook een aparte Dance Area. Hiervoor werkt de organisatie van Zebra samen met de Gemertse uitgaansgelegenheid Mambo’s. De typische Mambo’s stijl zal met onder andere The Underdogs en Nicky Sombrero goed naar voren komen, uiteraard gemixt naar een Zebra stijl. Ook is er op beide dagen na het festival een afterparty bij Mambo’s.
In totaal draaien er 10 DJ’s, verspreid over beide festivaldagen: The Underdogs, Miss Charly, Nicky Sombrero, Martin B, Woeste Wezel, Nick Brady, Redz, B-Rich, DJ Daan en Moombah Tonny.
Nieuw: catering Javaanse stijl
Door een samenwerking met Javaans Eetcafé aan te gaan wil de organisatie van Zebra de bezoekers ook op culinair gebied verwennen. Javaans Eetcafé richt zich op de Indische keuken. De eigenaar heeft een passie voor rock ‘n roll en veel ervaring met festivals. Naast de Indonesische hoogstandjes verzorgt hij dit jaar ook de snacks. Want frietjes gaan tenslotte goed samen met overheerlijke Indonesische satéh.

Voorverkoop gestart
Tickets kunnen voordelig online besteld worden via de website www.zebrafestival.nl. of via http://www.bunkergemert.nl/programma.php
Een combiticket voor vrijdag en zaterdag kost slechts € 18,- in de voorverkoop. Alle prijzen op een rijtje:

Combiticket:                        € 18,- in de voorverkoop (€ 23,- aan de kassa).
Vrijdagticket:            € 10,- in de voorverkoop (€ 13,- aan de kassa).
Zaterdagticket:        € 12,- in de voorverkoop (€ 15,- aan de kassa).

Website en Facebook
Houd voor meer informatie over de artiesten en actuele informatie de website en de Facebook-pagina in de gaten:
www.zebrafestival.nl
www.facebook.com/ZebraFestival