linkin_parkOp 13 juni a.s. verschijnt The Hunting Party, het zesde studioalbum van de Amerikaanse rockband Linkin Park, dit is de opvolger van het album Living Things uit 2013. The Hunting Party is geproduceerd door de bandleden Mike Shinoda en Brad Delson zelf. De eerste single van het album heet Until It’s Gone, beluister hem hier.

Het nieuwe album is volgens de band zelf weer een echte rockplaat en dus een stijlbreuk in vergelijking met de elektronische rock van hun vorige twee studioalbums. Linkin Park heeft het nieuwe werk in minder dan een jaar opgenomen en geproduceerd met onder andere materiaal dat ter plekke ontstond in de studio. Op het album werkt Linkin Park samen met de gitaristen Page Hamilton (o.a. Helmet), Daron Malakian (System of a Down) en Tom Morello (o.a. Rage Against The Machine) maar ook met de Amerikaanse rapper Rakim. Beluister het nummer Guilty All the Same waarop Rakim te horen is hier.

Het albumartwork is gemaakt door de Brandon Parvini en is gebaseerd op een originele tekening van de kunstenaar James Jean.

Linkin Park bestaat uit Chester Bennington (leadzang), Rob Bourdon (drummer/percussionist), Brad Delson (gitarist), Dave ‘Phoenix’ Farrell (bassist), Joe Hahn (DJ) en Mike Shinoda (zang, toetsenist en gitarist). Door de jaren heen hebben ze twee Grammy Awards mee naar huis morgen nemen en hebben ze meer dan zestig miljoen albums wereldwijd verkocht. Hun vorige studioalbum, Living Things, stond op #1 in maar liefst twintig landen.

Tracklist:
1. Keys to the Kingdom   
2. All for Nothing (featuring Page Hamilton)
3. Guilty All the Same (featuring Rakim)
4. The Summoning       
5. War       
6. Wastelands       
7. Until It’s Gone  
8. Rebellion (featuring Daron Malakian)
9. Mark the Graves       
10. Drawbar (featuring Tom Morello)
11. Final Masquerade
12. A Line in the Sand  

Voor meer informatie
linkinpark.com
facebook.com/linkinPark