lowlandsVan 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het programma van LLowgenda bekend. 

Voor het zesde jaar op rij organiseert campagnebureau BKB het maatschappelijk-politieke programma LLowgenda op Lowlands. Op zaterdag- en zondagochtend tussen half 12 en half 1  worden Lowlanders in de X-Ray uitgedaagd door sprekers over allerlei verschillende onderwerpen. Vandaag wordt bekend dat onder andere Minister Bert Koenders, Minister Edith Schippers en ‘Onze Man in Teheran’, Thomas Erdbrink zijn toegevoegd aan het programma.

Bert Koenders
Minister Bert Koenders is sinds 2014 minister van Buitenlandse Zaken. Eerder was hij actief als kamerlid voor de PvdA, werkte hij voor de VN en was hij drie jaar lang minister van Ontwikkelingssamenwerking. Op Lowlands deelt hij zijn ideeën over een door hem gekozen actueel buitenlands thema.

Edith Schippers
Minister Edith Schippers is sinds 2010 minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Tussen 2003 en haar aanstelling als minister zat ze in de Tweede Kamer namens de VVD. Op Lowlands geeft ze haar visie op de Nederlandse gezondheidszorg.

Thomas Erdbrink
Thomas Erdbrink is correspondent en werkt als een van de weinige westerse journalisten in Iran. In documentaireserie ‘Onze Man In Teheran’ gaf hij eerder dit jaar een unieke kijk in zijn dagelijks leven in de Iraanse hoofdstad. Op Lowlands komt hij vertellen over zijn ervaringen.

Esther Crabbendam
Esther Crabbendam is voorzitter van FNV Jong en komt op Lowlands laten zien hoe je anno 2015 jongeren in beweging krijgt voor hun gelijke rechten, zoals bijvoorbeeld een hoger jeugdloon en stagemisbruik.

Quinsy Gario
Quinsy Gario is dichter en kunstenaar die bekend werd door zijn rol in de Zwarte Piet-discussie. Zijn kritiek op het Sinterklaasfeest nam lang niet iedereen hem in dank af. Op Lowlands vertelt hij hoe hij aangifte deed van 770 bedreigingen.

Olaf Koens
Olaf Koens is journalist en correspondent in Rusland en Oekraïne. In 2014 werd hij door vlakbad Villamedia verkozen tot Journalist van het Jaar. Op Lowlands vraagt hij zich af hoe hedendaags Rusland er zonder Putin uit zou zien.

Kustaw Bessems
Kustaw Bessems is journalist voor de Volkskrant en BNR. Vrijheid van meningsuiting en integratievraagstukken zijn een aantal van de zaken die hem aan het hart gaan.

Maartje Duin
Maartje Duin is journalist, radiomaker en initiatiefnemer van de Single Issue Partij: een gedachte-experiment waarmee ze de maatschappelijke discussie rondom het Single-zijn aanwakkert.

Akwasi
De Amsterdamse rapper Akwasi, bekend als soloartiest en van de hiphopformatie Zwart Licht, geeft op Lowlands in een spoken word performance een bijzondere reflectie op actuele zaken.

Tinkebell en Tamana Aziri
Kunstenares Tinkebell en Tamana Aziri vertellen over hun gezamenlijke zoektocht naar Tamana’s vader in Afghanistan.

Kayleigh van Oorschot
Kayleigh van Oorschot ondersteunt middelbare scholen in hun onderwijsinnovaties. Op Lowlands geeft ze haar visie op slimmer worden, als leerling en als school in het geheel.

Andrea Bijen
Andrea Bijen is documentairemaakster en oprichter van het platform Leven Met Vaginisme. Op Lowlands wil ze het taboe op vaginisme doorbreken.

Binnenkort worden meer acts aangekondigd. Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer,Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks)The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

Kaarten zijn te koop via www.ticketmaster.nl

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015
21 + 22 + 23 augustus 2015

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/
Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info:https://tickets.campsolutions.nl/lowlands/nl/

Voorverkoop: http://www.ticketmaster.nl/

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Nedap, Douwe Egberts en KPN.