LowlandsVan 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de uitverkochte tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden dertien nieuwe acts aan het programma toegevoegd. 

Hoort dance altijd thuis in de Bravo-tent? Niet als het om Disclosure in de Alpha gaat. Geen dance-act die recentelijk zo snel naar de top is geschoten en zo’n breed publiek aanspreekt als de UK garage-broertjes uit Surrey. Hun even poppy als soulvolle bass music met sexy vocals faalt nooit.

Terug op Lowlands: Selah Sue. Ongetwijfeld opnieuw met haar beproefde sexy mix van ragga, soul en ballads, en die onnavolgbare stem. Maar omdat Selah in de afgelopen jaren ook in de ban van dubstep en andere hippe elektronica raakte, kan het nog heel spannend worden ook!

Een paar jaar geleden stond John Talabot ook op Lowlands. Inmiddels is de Spaanse houseambassadeur een grote meneer in de dancewereld, en dat verbaast ons niets. Zijn invloeden variëren van flamenco tot northern soul, van Afrikaanse muziek tot traditionele Aziatische songs, maar ook disco, pop en techno vinden hun weg in zijn creaties.

Duke Dumont woont op het platteland van het Engelse graafschap Hertfordshire, waar zijn studio uitkijkt op het bos. Toch maakt Dumont, die eigenlijk Adam Dyment heet, geen Bon Iver-folk of Syd Barrett-psychedelica, maar uiterst stadse house. Deep house welteverstaan.

Herhaling, hypnotiserende muziek en een elastische groove, dat zijn de piketpaaltjes in de muziek van Nick Mulvey, singer/songwriter extraordinaire. Luister zijn verse debuutalbum ‘First Mind’ en je weet wat Mulvey wacht: Lowlandsroem. Instant.

Kensington speelde vorig jaar twee Nirvana-nummers in de Alpha, als onderdeel van het ‘Nevermind’-jubileum. Maar een volledig optreden van Kensington bleef vooralsnog uit. Hoogste tijd dus voor het Utrechtse kwartet, dat momenteel misschien wel de populairste indierockband van Nederland mag heten.

Hoffmaestro maakt er een feest van met ska, punk, rock & roll, reggae, country, elektronica, soukous en wat al niet meer. En dat sluit prima aan bij reggaeband By The Rivers waar vrolijke en catchy melodieën hand in hand gaan met een sociale boodschap.

Electrofunk. Boogiefunk. Modern soul. Dát is de vijver waar dj/producer DâM-FunK uit L.A. in vist voor zijn funkexercities. Verder ook nog rapper Le1f (spreek uit: leave), de Gentse indiepopbandOscar and the WolfYoung Magic met ambient, psychedelica en experimentele muziek enOrgaanklap, ultraprogressieve, alternatieve indie new post-garagepop en glamrock. Onlangs werdLittle Big aan de line-up toegevoegd, het nieuwste kindje van de Russische kunstenaar Ilya Prusikin, die samen met bandgenoten Anne Kast, Olympia Ivleva en Sergey Makarov – a.k.a. DJ Gokk – schaamteloos protest aantekent tegen alle onrecht in de wereld. 

Eerder werd al bekend dat o.a. Queens of the Stone Age, Stromae, Volbeat, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Triggerfinger, St. Vincent, Jonathan Wilson, Royal Blood, The National, Portishead, Real Estate, London Grammar, Fink, Skrillex, The Cat Empire en SOHN naar het festival afreizen. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met meer muziek maar ook theater, comedy, kunst, wetenschap en literatuur.

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten. UITVERKOCHT
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkooplowlands.nlticketmaster.nl                                             
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch, Nedap en Douwe Egberts.