LowlandsVan 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de tweeėntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het filmprogramma bekend gemaakt. Eerder is aangekondigd dat woensdag 2 juli zo’n 750 kaarten in de verkoop gaan. Het betreft o.a. ongeldig gemaakte kaarten uit de zwarthandel. 

Op Lowlands wordt een aantal voorpremičres vertoond: ‘Under the Skin’, een raadselachtige film gemaakt met Scarlett Johansson als de verleidelijke vrouw, die zich voedt met mannen die zij weet te strikken. ‘Maps To The Stars’, naar de satirische roman van Bruce Wagner en ‘20,000 Days on Earth’, een uniek portret en een absolute must voor iedere Nick Cave-adept.                

Ook zijn er speciale voorstellingen te zien: ‘Sick Birds Die Easy’, waarin regisseur Nik Fackler een roekeloze tocht onderneemt naar de jungle van Gabon met als doel het vinden van Iboga, een psychedelische plant waarvan gezegd wordt dat hij drugsverslaving kan genezen. ‘Mall’, een beklemmende debuutfilm van Linkin Park-dj/sampler Joseph Hahn. ‘Schorem’, een docu over de succesvolle Rotterdamse babiershop, die in 2012 nog op Lowlands stond. Moviezone presenteert: ‘Cheap Thrills’, een hilarische en pijnlijke zwarte komedie over de jeugdvrienden Craig en Vince die zich laten verleiden tot uitdagingen voor geld. De Nacht Van De Wansmaak biedt tenenkrommend vermaak met de enthousiaste incompetentie van Z-filmers uit de hele wereld, maar ook een verrassende – en soms schokkende – confrontatie met de grenzen van de exploitationfilmerij. ‘Filth’, naar het boek van Irvine Welsh (‘Trainspotting’) heeft een razend tempo, een knallende soundtrack en een gitzwart-komische toon.

‘Lucy’ is een wervelende spektakelfilm, waarin Scarlett Johansson transformeert van mak slachtoffer tot furieuze, wraakzuchtige supervrouw. Wraakthriller ‘Blue Ruin’ tekent zich door onverwachte plotwendingen, ijzingwekkende suspense en diepzwarte humor en laat zich vergelijken met de vroege misdaadfilms van de gebroeders Coen. ‘Zombie: The Resurrection of Tim Zom’ is een documentaire over Tim Zom, geboren en getogen in Rotterdam-Zuid, die zich los vecht van een duister verleden en op het punt staat internationaal door te breken als professioneel skateboarder. En ‘The Rover’ is een geweldadige thriller die zich afspeelt in de Australische outback van de nabije toekomst.  

Een echte Lowlandsklassieker is ‘Videodrome’. Cronenberg begeeft zich voor het eerst exclusief op het gebied van massamedia en presenteert een visie op de oneindige beļnvloedbaarheid van het lichaam door de technologie.

Tot slot is er een puike selectie van korte films uit de sci-fi, horror en fantasy te zien. Imagine presenteert: Fantastic Shorts. 

Net als ieder jaar worden kaarten uit de zwarthandel zoveel mogelijk ongeldig gemaakt. De eerste 97 ongeldig gemaakte kaarten komen woensdag 2 juli om 10:00u weer beschikbaar voor de officiėle verkoop (met een nieuw kaartnummer/barcode). Daarbij komen ook achtergehouden kaarten die niet door sponsors en relaties worden gebruikt. In totaal komen er zo’n 750 kaarten beschikbaar. De verkoop verloopt via ticketmaster.nl en op 2 juli wordt vanaf lowlands.nl een rechtstreekse link naar de kaarten geplaatst. De kaartnummers die tot nu toe ongeldig zijn gemaakt, zijn op lowlands.nlgepubliceerd. Het ongeldig maken van kaarten uit de zwarthandel gaat door tot aan de start van het festival.

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkooplowlands.nlticketmaster.nl                                             
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch, Nedap en Douwe Egberts.