LowlandsVan 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt het programma van literatuur, dans en theater, The School of Life en straattheater aangevuld. 

LITERATUUR
Literaturfest, wijlen de populairste literaire avond van Amsterdam, opent op spectaculaire wijze de Lowlands Bookstore met de special Rappers En Hun Favoriete Kinderboek. Met MC Fit, Typhoon enVjèze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) en gepresenteerd door Toine Donk (Das Magazin) en Ernst-Jan Pfauth (De Correspondent).

Duo-debuteren: Eva & Renee Kelder. Of: hoe twee als schrijver debuterende zussen bijna naar de kelder gingen maar nog bijtijds een reddingsboei grepen en elkaar nu het vuur aan de schenen leggen over het hoe, het wat en het waarom en vooral ook alles wat daar onder en achter zit. Met muzikale begeleiding.

In het spiritueel/religieus/filosofisch poëzieprogramma ‘Hoe Het Is Om Nu Te Leven’ graven jonge taalkunstenaars Anne Broeksma, Daniël Vis, Thomas Möhlmann, Lucas Hirsch en singer/songwriterGoslink naar totaal onbekende levenswijzen.

In Literaire tatoeages performen dichters terwijl hun woorden direct op welk lichaamsdeel dan ook worden vereeuwigd (eeuwig voor zolang Lowlands duurt). Met Dennis Gaens, Maud Vanhauwaert, Joost Oomen, Anne Broeksma, Laura van der Haar, Daan Doesborgh, Alexis de Roode en Kira Wuck. In samenwerking met TUIG tattooshop.

Verder komt Jiggy Djé rappen in WOORD!, zijn Lieke Marsman en Lucky Fonz III aan het programma van Sunday in the Village toegevoegd, en maakt AKO Prijs-winnaar Joke van Leeuwen het gezelschap in Waumans & Victoria’s Groot Internationaal Literair Variété Spektakel compleet.


THEATER EN DANS

DOX en 155 – ‘Ultranormaal’. De choreografen Erik en Thomas Bos van dansgroep DOX maakten een voorstelling over hoe werkelijk kunnen dansen en bewegen als we aan niemands verwachtingen hoeven te voldoen. Dance like nobody’s watching! Samen met collegadansers van 155 laat DOX zien wat dat betekent – en wat voor emotie het losmaakt.

Dans als vertelmiddel: dan moet je net de voorstelling ‘Roses’ van De Dansers i.s.m. Theater Strahl & SBW hebben. Prachtverhaal, aan de hand van de heldendaden van de Duitse broer en zus Hans en Sophie Scholl, die het in de Tweede Wereldoorlog met hun verzetsgroep Weisse Rose opnamen tegen de nazi’s – en hun principes met de dood moesten bekopen. Met beeld, dans, muziek en woord wordt het verhaal van vertrouwen, risico’s en utopie verteld. Energiek, bizar en acrobatisch, en opeenstapelingen van mensenlijven.


THE SCHOOL OF LIFE

Internet speelt een steeds grotere rol in ons bestaan. We zijn e-burgers geworden. 2.0 is een feit. Maar wat winnen we, wat verliezen we, wat kunnen we doen, en wat kunnen we beter laten? Aan de hand van populaire films, boeken en grootse denkers neemt Lowlands’ huisfilosoof Ad Verbrugge in‘E-burgers’ je mee in een spectaculaire filosofische analyse van hét transformatieproces van onze tijd.

Het programma Stand-up Filosofie van The School of Life gaat wegens omstandigheden helaas niet door, maar gelukkig komt in plaats daarvan Vragenvuurtje. Onze grootste sterren, onder wie Ad Verbrugge, Lammert Kamphuis en Rob Wijnberg, staan samen met een mystery guest op het podium en gaan aan de slag met alle vragen uit het publiek.


STRAATTHEATER

In Up & Over It – ‘Hands’ dansen ex-Riverdancepro’s Suzanne Cleary & Peter Harding werkelijk iedereen van tafel – met hun handen. En dan niet een beetje op de maat meetikkend of bleu kunstjes vertonend, maar met erg knappe hand-, arm- en ellebooggegoochel.

CirQ nodigt deelnemers uit voor een ware ‘Vibrorace’, waarbij de vibrator als raceauto wordt gebruikt. In ‘Autodeur’ rijdt Mc Kakadoen met zijn vervallen, voorlopig rijbewijs door het publiek. Met zijn ene arm door het raam, de andere strak aan het stuur fluit hij naar de meisjes, en soms knoopt hij met voorbijlopende Lowlanders een gesprek aan.

De Duwtent. Wat ruischt daar door het struikgewas? Is het een bird? Is het een plane? Nee, maar wat dan wel? En was het er wel? Soms zie je pas als het weg is dat er iets was – zoals je weet dat je iets vergeet, maar niet meer wat.

Helaas is ‘Ballheads’ van Tom Campbell wegens planningsproblemen geannuleerd.

Op maandag 28 juli om 10:00u gaan voor de tweede en laatste keer ongeldig gemaakte kaarten uit de zwarthandel en achtergehouden kaarten die niet voor sponsors en relaties worden gebruikt in de verkoop. In totaal gaat het om ongeveer 300 kaarten. De verkoop verloopt viahttp://www.ticketmaster.nl/ en op 28 juli wordt vanaf http://www.lowlands.nl/ een rechtstreekse link naar de kaarten geplaatst.

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/
Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoophttp://www.lowlands.nl/http://www.ticketmaster.nl/                                                               
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/
A Campingflight to Lowlands Paradise 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch, Nedap en Douwe Egberts.