lowlandsVan 21 t/m 23 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de drieëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt bekend dat o.a. Jacco Gardner, Wilkinson (DJ-set) ft. MC Adapt, The Staves en DMA’s aan het programma zijn toegevoegd.

Jacco Gardner: Voor liefhebbers van onversneden psychedelische sixtiespop is Jacco Gardner als manna from heaven. Jacco is – na zijn doorbraak in 2013, tot in Engeland en Amerika aan toe – hard bezig zelf een levende legende te worden. Anno 2015, op de hielen van zijn nieuwe plaat ‘Hypnophobia’, misschien een tikkie aardser dan voorheen, maar nog altijd 2000 lichtjaar van huis.

Wilkinson ft. MC Adapt:  Wie geen geouwehoer door zijn drum ’n’ bass blieft, moet vooral wegblijven bij de dj-set van de Londense producer Mark Wilkinson, want MC Adapt staat er niet voor de versiering bij. Zijn funky flow sluit naadloos aan op de plaatjes die Wilkinson oplegt, waaronder zonder twijfel veel eigen werk en remixen van andermans arbeid en toptracks van uiteenlopende favorieten.

The Staves:  Hadden de Engelse zussen Emily, Jessica en Camilla ook zo’n succes gehad als ze zich The Staveley-Taylors hadden genoemd, naar hun volledige achternaam? Vast wel, want wie eenmaal de hemelse stemmen van het folky zangtrio hoort, zal het patat mét wezen welk naamkaartje daar aanhangt. Want aan de overrompelende pracht en kracht van hun gouden keeltjes verandert het helemaal niets.

DMA’S:
Alles aan de DMA’s schreeuwt de Britse nineties, maar schijn bedriegt: het is 2015 en deze drie mannen are from Down Under. Met hun mistige garagepop laten ze menig Britpop-hart harder kloppen. Fuck die Oasis-revival waar we al jaren op wachten: de DMA’s zijn hier! 

Rhodes: De Britse singer/songwriter David Rhodes heeft geen Fender Rhodes en is toch uit duizenden herkenbaar. Met zijn oude jazzgitaar met een tikkie reverb, in schilderachtige muziek die door je hoofd jaagt als verre stormluchten of wappert als een zilte zeebries.             

The Love Triangle: Eenkennig zijn ze toch al niet, de Amsterdamse dj-vrienden en voormalig Trouw-residents Job Jobse, Elias Mazian en Luc Mast. Maar verenigd in The Love Triangle vallen pas echt alle grenzen weg. Hun schaarse sets zijn telkens anders maar altijd wild, sfeervol, sexy en exotisch.

Palmbomen II (live): Palmbomen II? Dat is wat elektronicaknutselaar Kai Hugo nu in zijn eentje speelt, in tegenstelling tot wat hij in Palmbomen met band wil gaan doen. Het is zo mogelijk nog ongrijpbaarder in zijn trippy synthpopsoundscapes op hobbelige housebeats in plaats van kazige italo.

Patrice Bäumel: Timing is alles, en het oerinstinct van deze voormalige Trouw-resident heeft het zelden mis. Zijn opperstoere sets zijn jam-packed met geniaal opgebouwde tech-house en techno, die net zo veel ophebben met beats today als de klassieke muziek van morgen. 

Icicle & LX One: Schichtig schaduwdansen in het duister past goed bij de zwart-romantische grafstemming die hun combi van eerie liquid funk en ondergrondse basswobbles opwekt. De venijnige raps die de hier als mc opererende LX One over deze ritselstrakke soundscapebeats uitspuwt maken het er niet veel gezelliger op, maar des te intrigerender.

Noura Mint Seymali: Afrikaanse muziek op Lowlands komt meer dan eens uit Mali of Senegal, maar nog niet eerder uit het aangrenzende Mauritanië – toch de thuishaven van een van de grootste zangdiva’s van het zwarte continent, Dimi Mint Abba. Nu is Dimi zelf niet meer onder ons, maar stiefdochter Noura Mint Seymali komt graag de honneurs waarnemen.

Romare: Samplegeeks, opgelet! Vijftien jaar na de geniale dancesampledelica van The Avalanches, schildert Romare een nieuw knip- en plakfestijn voor de dansvloer en het zomerse gemoed. En dan gaat het ook nog eens ergens over; de Londense producer vertaalt de opgedane kennis nu naar een aanstekelijk sampleavontuur dat tal van links legt tussen beide muziekculturen.

Hayden James: Sinds 2015 schiet de ster van hipsterproducer Hayden James als een komeet omhoog. Begrijpelijk: ‘Something About You’ is de voorlopige kers op de taart die de beminnelijke Australiër optrekt uit merendeels traag wiegende deephousebeats met disconeigingen. Beats die fijn samengaan met zijn catchy melodieën en soulvolle, ontroerende zang in de hogere regionen.

The Sweet Life Society: Kekke dancebeats onder zwierige swingjazz uit de jaren dertig, verrijkt met ingrediënten uit house en hiphop vormen ook het speelveld voor The Sweet Life Society. Uit Turijn, om precies te zijn. Met deels Italiaanse teksten. En een mc.

Binnenkort worden meer acts aangekondigd. Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals Ben Howard, Major Lazer,Kendrick Lamar, FFS (Franz Ferdinand & Sparks)The Chemical Brothers, Paolo Nutini, Years & Years en Tame Impala. Binnenkort volgen meer bevestigingen.

Kaarten zijn te koop via www.ticketmaster.nl

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2015
21 + 22 + 23 augustus 2015

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/
Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €195,- incl. servicekosten.
CJP-ticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €185,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Gllamcamp: luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info:https://tickets.campsolutions.nl/lowlands/nl/                                             

Voorverkoop: http://www.ticketmaster.nl/                                                               

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/    

A Campingflight to Lowlands Paradise 2015 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, Nedap, Douwe Egberts en KPN.