lowlandsVan 19 t/m 21 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de vierentwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag wordt buitentheaterprogramma bekend. 

Joe Sature
Wie The Platters zijn? Pas de problème: Joe Sature et ses Joyeux Osselets frissen je stoffige geheugen graag even op. Only You is hun eerbetoon aan de gelijknamige megahit van de zwarte Amerikaanse zanggroep, die in de jaren vijftig als een van de eersten de blanke bevolking van de USA op de banken kreeg. Gelukkig heeft dit viertal uit het Franse departement Calvados genoeg inzet en tomeloze energie om overeind te blijven in de geniaal gekke chaos van deze show. Only Joe, inderdaad.

Cía La Trócola
De weergaloze circusartiesten van Cía La Trócola geven een compleet nieuwe dimensie aan de aloude tegelwijsheid ‘Op ieder potje past een dekseltje’.Potted zoekt de uiterste grenzen van jongleren, acrobatiek, visuele poëzie en de wetten van de zwaartekracht op. Met drie mannen, een vrouw, heel veel ballen en een half tuincentrum aan bloempotten herschrijft Cía La Trócola dat oude spreekwoord voorgoed. Want wat zij allemaal met potjes kunnen, past nooit op een tegeltje.

Anonima Teatro
Op de open snelweg van Anonima Teatro is iedereen vrij wild. Met de geur van brandend rubber en gloeiend staal in je neus scheuren gepimpte hotwheels met de meest opzienbarende chauffeurs aan je voorbij. La Route is een zinderend spannende mix tussen actiefilm en poëtisch poppentheater, die dwars door het onverkende niemandsland tussen Top Gear, Mario Kart en De Fabeltjeskrant richting de verre horizon giert. Anonima Teatro achter het stuur, bloed aan de muur.

Cirque Albatros
De wetten van de straat zijn onverbiddelijk. In Louche/Pas Louche? van het Franse gezelschap wordt de lijn tussen goed en slecht met bloed en politiekrijt getrokken. Wanneer de twee outcasts Olivier Burlaud en Bastien Lambert elkaar op het podium treffen, is de spanning om te snijden. De twee straatschoften intimideren, jennen en tarten elkaar tot de vonken ervan afvliegen. Maar is dat wel alles wat hier aan de hand is? En wat zijn ze met die contrabas en die pollepels van plan dan?

Peus de Porc
Een tot de nok toe gevulde driewieler met uitgeruste piste waar een knotsgek clowntje de meest halsbrekende toeren vertoont. Onder begeleiding van het eenmansorkest op het dak vergaap je je bij het supervrolijke Circumloqui aan balanceeracts, gewichtheffen, bloedgevaarlijke leeuwen en de amazing Bullit Baby, de enige zuigeling ter wereld die meer dan vijftig meter ver kan vliegen – zien is geloven. Move over Jan Klaassen en Katrijn; er is een nieuwe poppenkast in town.

Madam Kanibal
Madam’kanibal is het nieuwste project van Elodie Meissonnier. Haar poëtisch absurdistische shows zijn niet bepaald voor zwakke magen of tere zieltjes; zo spelen vonkende slijptollen een vaste hoofdrol. Dit keer gaat Meissonnier wel heel ver om aan het Barbie-based ideaalbeeld van de vrouw te voldoen – wie mooi wil zijn, moet tenslotte pijn lijden. Als je eenmaal in de passpiegel van Madam’kanibal gekeken hebt, ziet de wereld er voortaan heel anders uit. Omdat je het waard bent.

Juke-O-Cycle
De Juke-O-Cycle vult op het Theaterplein alle gaatjes met fijne plaatjes. Tussen de druk op- en afbouwende theateracts door houdt de goedlachse mixmeester Uncle Ben het hele weekend lang de stemming er goed in met vintage vinyl uit vervlogen tijden. En da’s een pauze-act naar ons hart, want deze gemotoriseerde pop-upjukebox met dubbele draaitafels is gevuld met zwoele, sfeervolle en ouderwets uptempo straatmuziek op single. Iemand zin om een dansje te wagen? Gezellig!

Kartikituur
Omdat je in alle toeristensteden ter wereld maar hoeft te kikken om een horde tekenaars en schilders achter je aan te krijgen, konden ook wij niet achterblijven. En presenteren we met gepaste trots de KARTIKITUUR 2000, de mobiele, volledig geautomatiseerde tekenautomaat van illustrator/ontwerper Maarten Mooren, die het hele weekend de meest treffende drie-minutenportretten produceert. Klaar terwijl je wacht, zonder ongemakkelijke gesprekken over het weer.

 

Op www.lowlands.nl is uitgebreide informatie te vinden over deze bevestigingen en eerder aangekondigde muziekacts zoals: Muse, Disclosure, LCD Soundsystem, The Last Shadow Puppets, Foals, Paul Kalkbrenner, Oscar And The Wolf, Sigur Rós, Eagles of Death Metal en De Staat.

—–

A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 2016
19 + 20 + 21 augustus 2016

Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
www.lowlands.nl

De voorverkoop verloopt via www.ticketmaster.nl

Festivalticket (3 dagen festival + camping + pendelbus): €175,- excl. servicekosten

Groepsticket
(10x 3 dagen festival + camping + pendelbus): €1.650 excl. servicekosten

Parkeerticket
: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort

Gllamcamp: 
luxe overnachten in diverse accommodaties, verschillende prijzen. Meer info: www.gllamcamp.nl        

Lowlands treinretour: €19,-
http://www.ns.nl/uitgelicht/met-de-trein-naar-evenementen/lowlands.html
Let op: tijdens Lowlands zijn er werkzaamheden die gevolgen kunnen hebben voor de terugreis, plan je reis via de NS app

Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/    

A Campingflight to Lowlands Paradise 2016 wordt mede mogelijk gemaakt door Heineken, KPN Bacardi en Red Bull.