llofemmerpFemME, het Female Metal Event wat op 16 en 17 oktober 2015 zal plaatsvinden in de Effenaar, heeft een nieuwe wereldpremière te pakken. Op zaterdag 17 oktober treedt voor de eerste maal de band Luciferian Light Orchestra op. Luciferian Light Orchestra is het project van Christofer Johnsson, de frontman van de Zweedse formatie Therion, welke ook op FemME te zien is. Luciferian Light Orchestra bracht op 30 april zijn titelloze debuut uit. Dit album grijpt met zijn invloeden uit de rock van de jaren 70 en 80 terug naar de oorsprong van Therion. In een interview in Aardschok geeft Johnsson aan dat hij kieskeurig is voor optredens van LLO en dat hij plaatsen zoekt “met een publiek dat openstaat voor Luciferian Light Orchestra”. FemME is daarom extra verheugd dat hij FemME kiest voor de wereldpremière.

FemmescreeningrpAls kers op de taart zal er op donderdag 15 oktober 2015 nog een uniek event plaatsvinden.
Dit zal niet in de Effenaar zijn maar in de Zien Service bioscoop in Eindhoven. Deze avond zal regisseur Mark Harwood zijn film première presenteren: “SOARING HIGHS AND BRUTAL LOWS: The Voices of Women in Metal”. Het is een documentaire (interviews afgewisseld met concert en andere fragmenten) die inzicht geeft in de dromen, de strijd en de inspanningen die diverse female metal vocalisten hebben of hebben gehad en die hen hebben gevormd. In de film komen toppers als Alissa White-Gluz, Anneke Van Giersbergen, Charlotte Wessels ( Delain) , DORO, Floor Jansen ( Nightwish ), Kobra Paige , Marcela Bovio (Stream of Passion) en Simone Simons (Epica) aan het woord.
Het blijft niet bij kijken naar een film alleen. Na afloop is er een uitgebreide unieke akoestische set van Stream Of Passion. Als gastvocaliste zal ook Anneke van Giersbergen te horen zijn. Zowel Marcela en Anneke zijn op zaterdag ook op het FemME Festival te beluisteren met Stream of Passion en The Gentle Storm.

Reserveren is mogelijk op de website van Zien Service Bioscoop.

Voor meer informatie omtrent Tickets voor FemME check de website