szigetDe kleurrijke line-up van het Sziget Festival is verder uitgebreid met een nieuwe lijst acts. Onder meer Madness, The Bloody Beetroots, Kelis, Triggerfinger en Black Sun Empire voegen zich bij de acts die eerder al werden bekendgemaakt, waaronder The Prodigy, Queens Of The Stone Age, Outkast, Calvin Harris, Placebo en Deadmau5. Het Sziget Festival vindt van 11 tot en met 18 augustus plaats op het Óbuda-eiland in Boedapest. Weektickets met korting zijn te koop tot het einde van juli.
 
De Britse skaband Madness staat altijd garant voor een groot feest, of ze nu optreden op de Sziget Main Stage of bovenop Buckingham Palace, zoals ze twee jaar geleden deden bij het jubileum van Queen Elizabeth. Gedanst wordt er ook zeker bij The Bloody Beetroots uit Italië en de lievelingen van een groot aantal vaste Sziget-bezoekers, de Russische underground skaband Leningrad. Net als deze bands zal ook het BelgischeTriggerfinger optreden op de Main Stage, na een zeer succesvol optreden in de A38 Tent vorig jaar.
 
Ook de nieuwe toevoegingen voor de A38 zijn niet de minste. Bekende namen zijn die van de Amerikaanse zangeres Kelis en het Britse trio Band Of Skulls. De Zweedse punkrockband INVSN (uit te spreken als “invasion”) is een project van Dennis Lyxzén, die ook bekend is als zanger van Refused en The (International) Noise Conspiracy. Elektronische muziek komt er van de house-dj’s Deniz KoyuThomas Gold en Quentin Mosimann en van het Nederlandse drum-and-basscollectief Black Sun Empire.

Voor meer info:
info@szigetfestival.nl
www.szigetfestival.nl