Het Amerikaanse Maserati brengt al werk uit vanaf 2000. In 2007 verscheen Inventions for the New Season op Temporary Residence, hetzelfde label van acts als Eluvium, Explosions in the Sky, Grails, Mono en Pinback.

Op Inventions… mengt de band de postrock van Tortoise, de krautrock van Kraftwerk en Tangerine Dream en met het psychedelische van Pink Floyd. Allmusic Guide: ‘Every track here is a stunner’. Kijk en luister vooral daarvan onderstaande live-video van de waanzinnige openingstrack.

Tijdens de opnamen van de nieuwe cd Pyramid of the Sun verongelukte drummer Jerry Fuchs (die ook in de liveband speelde van !!!). Na een lange overdenktijd is de plaat toch afgemaakt en een meer dan waardige nagedachtenis geworden. Pyramid of the Sun verschijnt half november en is als een lange en spannende rit.

Aan u de keuze of u verder wil tuffen in uw aftandse wagentje, dan wel de spanning en de rush wil voelen van een echte Maserati.

Atlantis is het eenmans-project van Gilson C. Heitinga. Eind 2007 verscheen Carpe Omnium, een instrumentale plaat dat electronica en post-rock combineert ware het een release op het befaamde 4AD-label. In 2009 verscheen opvolger San Diablo.
Live is Atlantis een echte band en speelde dan ook met stijlgenoten als 65daysofstatic, Oceansize, Pure Reason Revolution, Envy en Church Of Misery. En met name op het podium is de trip van Atlantis overdonderend.

Wanneer: dinsdag 15 maart 2011
Waar: W2 Den Bosch
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:30 uur