Door critici wordt Mastodon met enige regelmaat de belangrijkste rock/metalband van deze eeuw genoemd.

Nu worden dit soort termen met enige regelmaat aangehaald, maar in het geval van dit getalenteerde viertal uit Georgia snijdt het zeker hout. Zelden was er een stevige band die zulke creatieve nummers schreef waarin rock, metal en sludge zo pakkend bij elkaar komen als bij Mastodon. Het zesde album ‘Once More ‘Round The Sun’ is wederom een verzameling nummers waarbij de heren hun creativiteit weer de vrije loop hebben gelaten. De ingrediënten bestaan wederom hoofdzakelijk uit (progressieve) rock en metal, maar maken daarbij ook verrassende uitstapjes naar onder meer doom, psychedelica en zelfs jazz.

De video voor ‘Motherload’ behoort ook tot de meest opmerkelijke en opzienbarende van 2014. Allemaal geweldig nieuws, maar vergeet niet dat de band met bijna 15 jaar aan podiumervaring ook live een intense, niet te missen beleving is.

Supergroep Primate bestaat uit leden van The Despised, Brutal Truth én Mastodon. Muzikaal weet je dan wel ongeveer wat je kunt verwachten; alles verschroeiende hardcore punk en grindcore, laat je verrassen!

Wanneer: woensdag 17 juni
20:00 uur: deuren open
20:30 uur: aanvang