Hoewel op EXIT vele soorten muziek vertegenwoordigd zijn, is er altijd extra veel aandacht voor electronische muziek. Ook is een week geleden de Britse band Pulptoegevoegd aan de line-up.

’s Nachts na tweeën staat de Main Stage in het teken van drum ’n bass en dubstep. De eerste naam die hiervoor is bekendgemaakt, is meteen een knaller, want Magnetic Manbrengt de hottest dubstep van het moment. Het trio Skream, Benga en Artwork verlegt grenzen en is hard bezig de dubstep naar de mainstream te brengen. De single ‘I Need Air’ (featuring Angela Hunte) stond wereldwijd hoog in de charts, maar ook veel dubstep puristen waren onder de indruk van het debuutalbum ‘Magnetic Man’. Live op de EXIT Main Stage, Magnetic Man, BAM!

Ook voor de Dance Arena, door velen gezien als de beste dance stage ter wereld, zijn een aantal namen bekend gemaakt van DJs die nog niet eerder op EXIT hebben opgetreden. Zo zal DJ Sneak het EXIT publiek laten kennismaken met zijn handelsmerk van deep & disco filtered house grooves. Erkend als de innovator van disco filter, bezet hij door zijn producties en muziekstijl al lange tijd een plek in de Top 100 DJs van de wereld.

De Dance Arena is ook de stage waar creatief visionair en icoon van de electronische muziek Carl Craig de twintigste verjaardag van Planet E komt vieren. Deze voor een Grammy genomineerde DJ en ambassadeur van Detroit zal vele fans in de vestinggracht weten te prikkelen. Naast hem zal ook Marco Carola, wereldwijde ambassadeur van Italian techno en één van de steunpilaren van record label Minus, te zien zijn in de Dance Arena. Hij is één van de drijvende krachten achter de doordringing van techno in de globale dance scene. Nog meer techno komt er met nieuwkomer en Loco Dice’s protégé tINI, die afgelopen zomer een razend succes was op Ibiza. Nu zal ze klaar staan om de Dance Arena in vuur en vlam te zetten met een unieke set.

LINE UP TOT NU TOE:
Arcade Fire, Pulp, Portishead, Underworld, Grinderman, Beirut, Hadouken!, Magnetic Man, Fedde Le Grand, Tiga, DJ Sneak, Joachim Garraud, Carl Craig, Joris Voorn, Marco Carola, tINI, James Zabiela, Gramophonedzie.

TICKETS:
Tickets zijn te koop via www.exitfest.nl

OVER EXIT:
Het Servische EXIT Festival is van 7 tot en met 10 juli gastheer voor meer dan 400 optredens. EXIT is ontstaan vanuit jongerenbewegingen die protesteerden tegen het beleid van de toenmalige president Milosevic en is uitgegroeid tot een internationaal festival van faam, met meer dan 10.000 bezoekers uit West Europa en artiesten uit de hele wereld. De locatie van het festival is onovertroffen, in en rond het 19e eeuwse Petrovaradin fort aan de oevers van de Donau met uitzicht over de Servische stad Novi Sad. De 20 podia worden verbonden door oude klinkerwegen, wallen en tunnels. Een wandeling door het mystieke fort is als een reis door een magisch wonderland. Met een zeer divers aanbod van muziekstijlen (rock, dance, indie, latino, reggae, electronica, chill-out, Balkan folk en meer) biedt EXIT vier dagen topentertainment. De combinatie met het prachtige weer en de unieke atmosfeer maken EXIT ideaal voor de veeleisende festivalganger.

Voor en na het festival zullen Novi Sad en Belgrado in het teken staan van verschillende festiviteiten. Zo kunnen de festivalgangers meer van Servië ontdekken dan alleen het Petrovaradin Fort en langer de warmte van de Servische mensen ervaren. Een trip naar EXIT is een complete vakantie: avontuur en festival ineen!

– http://www.exitfest.nl
– http://www.facebook.com/exitfestnl
– http://www.twitter.com/exitfestnl