Sziget festival 2013Precies één week voor de start van het Sziget Festival in Boedapest is de online verkoop van de meerdaagse festivaltickets stopgezet. De verkoop van de Weekly Pass (incl. camping) en de 5 Days Pass (non-camping) ging dit jaar zo hard, dat deze tickets bijna zijn uitverkocht. De laatste duizend meerdaagse tickets worden exclusief bij de ingang van het festivalterrein verkocht, om zwarthandel bij de ingang tegen te gaan. Na verkoop van deze tickets zijn de meerdaagse tickets voor het eerst in de historie van het festival uitverkocht.
 
Het Sziget Festival heeft dit jaar te maken met een ongekende internationale belangstelling. In landen als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Italië, maar ook in thuisland Hongarije is de verkoop omhoog geschoten, terwijl het festival in Nederland en België onverminderd populair blijft. Ondanks dat het festival dit jaar tegelijk is met Pukkelpop en Lowlands, overtreft de verkoop ook in deze landen die van vorig jaar.
 
In totaal zijn nu 44.000 van de beschikbare 45.000 meerdaagse tickets verkocht. Daarnaast zijn er voor elke dag 25.000 dagtickets beschikbaar en zijn er ook nog eens 15.000 medewerkers, artiesten, VIP’s en dergelijke op het festivalterrein te vinden. Dagtickets zijn nog tot en met woensdag online te koop.
 
Bezoekers van het Sziget Festival krijgen dit jaar optredens voorgeschoteld van onder meer Outkast, Queens Of The Stone Age, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Blink 182, Deadmau5, Skrillex, Placebo, Korn, Lily Allen, Madness en Calvin Harris. Nederlandse inbreng is er door onder meer Fedde Le Grand, Amsterdam Klezmer Band, Bells Of Youth, Laidback Luke, Black Sun Empire en de kersverse winnaar van het televisieprogramma De Beste Singer-Songwriter Stef Classen. Belgische inbreng is er van onder meer Stromae, Triggerfinger, Girls in Hawaii, Gloria Boateng en Compact Disk Dummies. Het festival vindt plaats van maandag 11 tot maandag 18 augustus.
 
Voor meer info: http://www.szigetfestival.nl / http://www.sziget.be