Memphis Maniacs posterDe live mash-up band Memphis Maniacs heeft voor zijn bijzondere show op vrijdag 22 november 2013 in het Eindhovense Klokgebouw de eerste special guests bevestigd. Tijdens deze zogeheten Mega Mash-Up Invasion een spectaculair concert van ruim twee uur waarbij de Memphis Maniacs zowel gloednieuwe als  verbouwde ouwe mash-ups spelen – komt een aantal verrassende gastmuzikanten langs.

Marco Roelofs, o.a. bekend als frontman van legendarische punkband de Heideroosjes, zal niet alleen een muzikale bijdrage leveren aan de show maar tevens de gastheer/presentator van de avond zijn. Ook de Eindhovense local hero Elco Weitering, zanger van de succesvolle Johnny Cash tribute band Def Americans, zal een gastrol vervullen. In oktober zullen méér special guests bekend worden gemaakt. De avond wordt in stijl  afgetrapt door de Amsterdamse beestenboel van Cirque Valentin wiens bombastische mix beinvloed wordt door The Muppets, Michael Jackson en The Roots. En na de buitenaardse show van de Maniacs zelf is er nog een afterparty met dampende DJ’s die de nachtvlinders nog uren op de dansvloer zullen houden.

Mega Guitar Solo Contest: speel een gitaarsolo tijdens deze bijzondere Memphis Maniacs show
Om de speciale relatie met hun loyale fans te benadrukken, hebben de Masters of the Mash-up een opvallende winactie bedacht waarbij de winnaar tijdens de Klokgebouwshow een gitaarsolo voor zijn rekening neemt, die hij tijdens een vooraf uitgekozen nummer samen met de band op het podium speelt. Meedoen aan deze Mega Guitar Solo Contest kan tot 1 november, de winactie plus voorwaarden staan hier. Over fanatieke fans gesproken: documentairemakers Arjaan Hamel en Hendrik ten Cate gaan een korte film maken over een aantal diehard Maniacs-fans en hoe zij toeleven naar 22 november.

Memphis Maniacs: koningen van de live mash up
Ruim zeven jaar geleden kwam een aantal (toen nog) jongemannen op het lumineuze idee om het concept van mash-ups live met een band toe te gaan passen. Daardoor ontstond geleidelijk een band die klonk alsof een DJ met meerdere draaitafels knallers uit zeer diverse genres door en over elkaar heen gooit. Gaandeweg sloeg deze formule flink aan en na de landelijke doorbraak in 2011 volgden twee waanzinnige jaren. Sindsdien zegevierden de Maniacs op festivals als Noorderslag, Parkpop, Dance Valley, Oerol, Solar en de Zwarte Cross. In het Paasweekend walste het collectief nog even de grote Apollo-tent (ruim 10.000 toeschouwers) op Paaspop in Schijndel finaal plat. De band heeft de lat daarom nu weer hoger gelegd en pakt op vrijdag 22 november uit met een speciale en grootse show waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, entertainment en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen.

Online stuff
www.memphismaniacs.com
www.facebook.com/memphismaniacs
http://nl.wikipedia.org/wiki/Memphis_Maniacs
http://twitter.com/memphismaniacs