130 Catalaanse menselijke torenbouwers worden voor Festival Mundial vanuitSpanje ingevlogen. De Castellers de Vilafranca zijn beschermd door Wereld ErfgoedUnesco en voor het eerst te zien in Nederland op Festival Mundial 2011.

Castellers de Vilafranca is een culturele vereniging afkomstig uit Vilafranca die zichspecialiseert in het bouwen van menselijke torens. De groep bestaat sinds 1948.Het menselijke torenbouwen is een eeuwenoude Catalaanse traditie die afstamtvan een 17de eeuwse dans. De groep telt nu ongeveer 400 actieve leden.

De Castelleres de Vilafranca doen er alles aan om hun voorsprong te behouden inde selecte en competitieve groep van menselijke torenbouwers. Samenwerking enteamwork is daarbij essentieel. Ook het constante verlangen om zichzelf teovertreffen is een belangrijke waarde binnen de groep.

Dit culturele spektakel is op 18 en 19 juni twee maal per dag te bewonderen opFestival Mundial 2011 te midden van het publiek.

Festival Mundial vindt plaats op 18 en 19 juni 2011 in het Leijpark te Tilburg. Eenpasse-partout voor Festival Mundial kost in de voorverkoop € 40 (kassa € 50) en eendagticket € 22,50 (kassa € 30). Er zijn nog campingtickets beschikbaar, inclusiefpasse-partout € 70. Tickets zijn te koop via www.festivalmundial.nl. Tevens is deline-up op de website te vinden. Naar verwachting komen er 60.000festivalbezoekers op het tweedaagse festival af. Kijk voor meer informatie op www.festivalmundial.nl.