De Ierse rockgroep Ash zal op zondag 12 juni een eenmalige Nederlandse clubshow geven in Mezz te Breda. Het trio tourt in juni en juli door Engeland en Europa, maar gaat vooral festivals langs. De show in Mezz is daardoor een exclusieve aangelegenheid om de band weer van dichtbij op een Nederlands podium te zien. De voorverkoop is van start gegaan.

Na een muzikale carrière van 18 jaar en een discografie waar de grootste bands van zullen schrikken, keert Ash terug naar de lage landen. Zaterdag 11 juni is de band te bewonderen op Pinkpop, naast de bevriende band Coldplay, Elbow en Manic Street Preachers. Zondag 12 juni is het podium van Mezz voor hen alleen beschikbaar tijdens een eenmalige Nederlandse clubshow.

De show in Breda zal de eerste clubshow in vier jaar zijn in Nederland. In die tussenperiode is de band vooral druk geweest met het uitbrengen van de A-Z Series, een verzameling van 26 singles die nu op twee albums zijn uitgebracht. Het project heeft een jaar in beslag genomen, waarbij om de twee weken steeds een single werd uitgebracht.  Kopers konden zich abonneren op de serie singles.

Zanger Tim Wheeler: “Het idee om een zesde studio album uit te brengen, leek ons niet heel uitdagend. Bovendien staat men nu anders tegenover een album dan vroeger. Als je een liedje wil, download je het gewoon.” Naast het alfabetisch nummeren van de 26 digitale singles, ging de band nog een stap verder. “We wilden spelen op nieuwe plekken in Engeland. Dus gingen we het alfabet koppelen aan kleine dorpen en zalen. Gewoon via Google.”

De 26 shows van de A-Z tour bracht de band naar badhuizen, nachtclubs, gemeentehuizen en donkere kroegen. Dan zal Mezz ongetwijfeld een meevaller zijn, en wederom een plek waar de heren nog niet zijn geweest. Een uitgelezen kans om de pioniers van de Britse powerpop aan het werk te zien.

De voorverkoop van Ash in Mezz is gestart.
Tickets kosten €16 en zijn te bestellen via www.mezz.nl