De Duitser Michael Schenker mag gerust een legende in de hard rock genoemd worden. Hij behaalde al vanaf het begin van de jaren 70 grote successen als gitarist van Scorpions en UFO. Eind jaren zeventig / begin jaren tachtig besluit hij solo zijn succes te beproeven onder de naam Michael Schenker Group. Met wisselend succes. Zo wordt zijn carrière geplaagd door alcoholisme en persoonlijke problemen. Echter lijden zijn optredens hier niet onder en blijft de fanbase van de meestergitarist almaar groeien.

Sinds het begin van de jaren negentig brengt hij onder zijn eigen naam albums uit. Recentelijk bracht hij alweer zijn negende studio-album Temple Of Rock uit. Een album dat naadloos aansluit bij zijn grandioze albums uit de jaren tachtig. Tijdens zijn optreden in 013 geeft de gitaarvirtuoos een bloemlezing met de grootste klassiekers uit zijn oeuvre van Scorpions, UFO, Michael Schenker Group en natuurlijk zijn laatste album Temple Of Rock.

Zijn fantastische band bestaat voor deze tour uit gerenommeerde artiesten als zanger Doogie White, voormalig frontman van Rainbow en Yngwie Malmsteen, oud Scorpions bassist Francis Bucholz, oud Scorpions drummer Herman Rarebell en gitarist/toetsenist Wayne Findlay van Michael Schenker Group.

De band krijgt vanavond support van het Engelse Fury. Het trio brengt classic metal en tourde eerder met namen als Iced Earth en Saxon.

Wanneer: zondag 14 mei
Waar: 013 Tilburg (Dommelsch zaal)
Aanvang: 20:30 uur
Deuren open: 19:30 uur

Een review van deze avond zal op Rockportaal.nl verschijnen.