Deze show van Ministry wordt in zijn geheel opgenomen. De opnames zullen gebruikt worden voor een live dvd die later uit zal komen. Dit is een exclusieve dvd-opname.

Zelden is er een band geweest die op zo’n heftige manier keyboards en gitaren aan elkaar heeft weten te koppelen als Ministry. De muzikale granaten – grofweg een kruising tussen metal en industrial – die dat de afgelopen drie decennia heeft opgeleverd, zijn legendarisch. Wij noemen The Land Of Rape And Honey, Psalm69 en The Last Sucker als enkele hoogtepunten uit het oeuvre. Helaas kondigt boegbeeld Al Jourgensen in 2008 aan dat de koek op is en er nooit en te nimmer een reünie zal plaatsvinden. Inmiddels is het 2012 en blijken die woorden vergeten en vergeven. Een herrezen Ministry heeft namelijk een gloednieuw album ‘Relapse’ in aantocht en daar hoort natuurlijk een tournee bij. De spijkerharde shows zijn ware krachtexcersities die nog eens extra opgefleurd worden met heftige, politiek geladen visuals. Nederland wordt gelukkig niet overgeslagen; op 12 juli is de band exclusief in de 013 te bewonderen.

In het voorpgrogramma staat Djerv. De Noorse band van Agnete Kjølsrud (die ooit meezong bij Dimmu Borgir) heeft ook leden van Wardruna en Trelldom in de gelederen. De band stond in september 2011 ook al eens in 013, toen in Stage01. De nieuwe single ‘Headstone’ is nu uit.

Wanneer: donderdag 12 juli
Waar: 013 Tilburg (Dommelsch zaal)
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl zal aanwezig zijn voor een verslag.