W2 Poppodium was er vroeg bij met Mister and Mississippi. We boekten ze nét voor hun doorbraak voor een afgeladen zaal. Heel veel concerten, festivals en ervaring later komen ze nu terug naar Den Bosch.

In de muziek van Mister and Mississippi speelt balans een belangrijke rol; in de stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs, en de gitaren van Danny van Tiggele en Tom Broshuis. Ze zoeken elkaar op, vullen elkaar aan of smelten samen. In hun liedjes zit veel diepgang en ruimte voor arrangement. Mister and Mississippi zet een geluid neer dat dynamisch en soms overweldigend is. Het is een band die internationale potentie laat horen. De thematiek van afscheid, hoop en verwachting hoor je terug in woorden en in de sound vol melancholie en opbouwende muzikale uitbarstingen.

Als begin twintigers trok het viertal in het najaar van 2012 de aandacht als support van Blaudzun en Patrick Watson. V2 Records viel als een blok voor de liedjes en het label stond hierin niet alleen: binnen korte tijd verover de de band de harten van indie- en folkliefhebbers in het segment tussen Bon Iver, Fleet Foxes en Sigur Rós. Twee jaar later is de schoorsteenmantel in Utrecht versierd met diverse awards en prijzen, waaronder een megahit, 3FM Award en een Edison.

Wanneer: vrijdag 18 december
20:00 uur: deuren open
20:45 uur: aanvang

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.