De oordoppen kunnen weer uit de kast. Op 29 januari zal Monsters of Mariaheide de grond rond Mariaheide weer doen trillen.

Met internationale bands van wereldformaat en de top van de Nederlandse rock-scene wordt dit op voorhand alweer een gedenkwaardige editie!
Niemand minder dan de Heideroosjes zijn headliner op het bomvolle affiche van deze 19e editie!!
Line up: Nashville Pussy (USA), Heideroosjes, DeWolff, OD SAXON (UK), Lopez, Black-Bone, Bliksem (Bel) en Dead Man’s Curse, Lick en DJ Billy Brood. 
Wegens succes geprolonggeerd, het BJC-cafe, een monsterlijk gezellig bruin-cafe waar veler soort  DJ’s voor vertier zullen gaan zorgen.
De voorverkoop loopt al een aantal weken on-line en bij diverse VVK-adressen.
Voor meer info en tickets: www.monstersofmariaheide.com
Monsters of Mariaheide 2012
Datum 28 januari 2012.
Aanvang 13.30 uur. Zaal open 13.00 uur
Adres Bolst 1, Erp.
Voor meer info kijk je op www.monstersofmariaheide.com
Tickets. On-line via www.monstersofmariaheide.com
en bij:
• Café D’n Brouwer Mariaheide
• Musicstore Uden Café de Zwaan Dinther
• UITpunt Veghel • Guitaar-King Boekel • CD Kiosk Oss
VVK ticketprijs 25,-. Dagkassa (mits voorradig) 30,-.
(Kinderen tot 12 jaar gratis binnen tot uiterlijk 19.00 uur
en onder begeleiding van minstens 1 volwassene.)
Lick: 13.30
Lopez: 14.30
Black-Bone: 15.45
Bliksem: 17.00
Dead Man’s Curse: 18.15 
OD Saxon: 19.30
DeWolff: 20.45
Heideroosjes: 22.00
Nashville Pussy: 23.40
Pauzemuziek en Afterparty: Billy Brood
Diverse DJ’s in het BJC-cafe:
Balkanbeatles
ROKOBAMAdeejays
De BJC-DJ’s
Voeg hier het MAT (Monsters Animatie Team) en de Rockcityrollers aan toe en de dag is compleet!
Beknopte bandinfo:
Lick: 13.30
De winaars van de MonsterCUP 2012 zijn hardrockfans! Na jarenlang naar LP’s van alle hardrockgrootheden te hebben geluisterd, werd het tijd om zelf een band te starten zoals Guns ’n Roses, AC/DC of Aerosmith! Onder invloed van Rock ’n Roll creëerden zij een volle, authentieke sound die een tinteling doet opwekken die sinds de jaren ’80 niet meer is gevoeld. Rauwe gitaarlicks, beukende drums en een zanger die nog het meest doet denken aan Steven Tyler in zijn jonge jaren. Vlak na hun eerste optreden kregen ze de kans om samen met Maurits Westerik (GEM) aan hun eerste single te werken. De single werd vol lof ontvangen, veel optredens volgden. Na deze show volgde opnieuw shows door heel Nederland, waarbij het Bevrijdingsfestival in Zwolle het hoogtepunt vormde. Daarnaast speelde de band onder andere op toonaangevende festivals als deBeschaving in Utrecht ennuh…Monsters of Mariaheide.
Lopez: 14.30
Lopez is dé nieuwe rocksensatie, voortvloeiend uit het initiatief van een van de beste frontvrouwen uit de rockscene. Penelope heeft na een jarenlange zoektocht eindelijk de muzikanten gevonden waarmee ze nu de band Lopez vormt. Zoals Penelope zegt: these are my boys !!!! Ze gaan voor een nieuwe frisse wind zorgen in de Nederlandse bandscene. En dat Lopez kan rocken bewijzen ze met hun energieke, melodieuze en vooral pakkende rocksongs. De band staat live als een huis, dat blijkt wel uit de ervaring die alle vier de bandleden hebben. Ze hebben hun sporen nagelaten in diverse bands waarin zij gespeeld hebben. Ben je toe aan een rockband met een recht “in your face” attitude, laat je dan pakken en verrassen door deze nu nog onbekende band.

Black-Bone: 15.45
Black-Bone shows bevatten veel smerige gitaarpartijen, ongecontroleerde podiumperformances en ga zo maar door. De muziek neemt je mee terug naar de schitterende Old School Rock, toen rockmuziek nog was zoals het bedoeld was: echt en ruig. Hun live optredens zijn al eens vergeleken met die van The Who. Ze speelde al in het Gelredome als supp. act van Deep Purple. In het kort: als je krachtige, snelle en stuwende rock ‘n’ roll wilt, go and see Black-Bone!!

Bliksem: 17.00
Een stevige mengeling van trashmetal, stoner, rock met een vleugje progrock. maar vooral: een ontzettend vette sound die naar het verleden kijkt zonder dat het achterhaald of oubollig klinkt. Muzikale leidraad zijn hier thrash en stonerrock. Maar, zoals de band het zelf formuleert, met een vleugje prog en een snufje psychedelica. Zangeres Peggy vormt hierbij het verpletterende boegbeeld, en het is waarschijnlijk dan ook niet toevallig dat de muziek van Bliksem herinneringen oproept aan het legendarische Fear of God. Ook fans van het vroege Testament, Exodus of Death Angel mogen dit niet missen! Bliksem gegroeid tot de betere Belgische metalbands van dit moment. Hun geluid staat als een huis met muziekanten die geen muziek spelen…maar muziek ademen.

Dead Man’s Curse: 18.15
De muziek laat zich kenmerken door rijke, melancholische zanglijnen en zwaar instrumentarium, waarin de invloed van helden zoals Ozzy Osbourne, Guns ’n Roses en Alice in Chains, onmiskenbaar aanwezig is. Melodisch, ritmisch, meeslepend en waar nodig up-tempo; Dead Man’s Curse heeft alles in huis en schroomt niet om het allemaal uit de kast te halen en op tafel te donderen. Als resultaten uit het verleden enige garantie mogen bieden voor de toekomst, dan bereid je maar voor op een zeer energieke live performance. De ervaring die de DMC-leden hebben opgedaan bij bands als 37 StabwoundZ, Blind Sight, Born from Pain en Razor Crusade liegt er niet om. Ze hebben hun sporen ruimschoots verdiend op de podia van o.a. Pinkpop, Zwarte Cross en Waldrock. Geen über-coole kapsels, geen overbetaalde producers en geen eyeliner. Wel vier hardwerkende musici die staan te popelen om de Nederlandse muziek scene een heavy schop onder haar reet te geven!

OD Saxon: 19.30
OD Saxon staat voor Oliver Dawson Saxon. Zowel Graham Oliver en Steve Dawson waren originele leden van Saxon, maar verlieten het nest in de jaren tachtig. Sinds die tijd begonnen ze hun eigen reïncarnatie van deze legendarische band en zijn sindsdien alleen maar aan het toeren. Delicaat punt is natuurlijk de zang, maar in John Wardi, ex-Shy & Slash’s Snakepit, hebben ze een fantastische en energieke zanger die wel raad weet met Saksische klassiekers zoals ‘Strong Arm Of The Law “,” 747 Strangers in the Night “, “Dallas 1PM” en “Princess of the Night”, en natuurlijk ‘Wheels of Steel. OD Saxon een band die minstens gelijk is aan de Biff-versie van Saxon.

DeWolff: 20.45
Psychedelische bluesrock uit  Limburg. In 2007 opgericht in Geleen en bestaat uit Pablo van de Poel, zijn broer Luka van de Poel en Robin Piso. DeWolff won de eerste prijs in de landelijke finale van de Kunstbende in 2008. Het was de eerste band in de geschiedenis van dit evenement waarbij de jury geen kritiek had. Nadat Ron Engelen (REMusic Records) ze ontdekte, kregen ze in augustus 2008 een platencontract. Inmiddels stonden ze al een aantal keer met een eigen show in de grote zaal van het Amsterdamse Paradiso. In 2010 gaven ze hun eerste concerten in in België en Duitsland. De band had op zondag 30 mei 2010 haar eerste Pinkpop-optreden. 2011 is het jaar waar meer internationale podia interesse krijgen in DeWolff, o.a. Frankrijk (Nancy, Rouen), Hongarije (Sziget, Budapest) en Italië (Live Rock Festival, Sienna). In 2012 zijn optredens gepland in Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Duitsland, Polen en…Mariaheide!

Heideroosjes: 22.00
Hoe noem je een viertal dat al 22 jaar met elkaar musiceert, zonder variërend van Japan tot Zuid Afrika, Engeland en de Verenigde Staten. Dat noem je geen bándje, dat is een BAND. Want dat is wat Heideroosjes is, een onverwoestbaar collectief muzikale stormtroopers. Wie had verwacht dat het ooit zover zou komen? Nou, niet de ouders van die vier 15-jarige pubers die in 1989 in een oud kippenhok een bandje begonnen. Maar door hard werken en een ontembare energie groeit Heideroosjes van rammelend punkbandje uit tot een internationaal opererend tourmonster. Met 8 studio-albums én een prestigieuze EDISON in de achterzak. Ook heeft de band inmiddels honderdduizenden albums verkocht, niet in de laatste plaats door die altijd energieke live-shows. In 2009 viert de band haar 20-jarig jubileum met een uitgebreide tour en een dubbel-album, toepasselijk getiteld: “20 years: ode & tribute”. Op  één schijfje eert Heideroosjes haar eigen helden, op het andere schijfje brengen bevriende bands een muzikaal saluut aan deze Limburgers. Van Peter Pan Speedrock en Backfire tot Bløf en van Di-Rect, Krezip en Gorki tot Rowwen Hèze en zélfs Urbanus, ze brengen allemaal hun eigen vertaling van één der Heideroosjes klassiekers. Na een rustjaar in 2010 is Heideroosjes nu in 2011 weer terug aan het front voor hun afscheidstour en laatste studio CD! We hebben er even op moeten wachten maar deze tour brengt ze dus ook eindelijk naar Monsters of Mariaheide(roosjes)

Nashville Pussy: 23.40
Vette Amerikaanse punkrock uit Atlanta. Deze sleazerockers doen al jaren het enige waar ze goed in zijn: fout lawaai maken. De nummers zijn smerig, luid en allesbehalve politiek correct. De bandleden zijn echte showbeesten en bewijzen on stage dat je echt geen vent hoeft te zijn om AC/DC heel dicht te benaderen. Het bandgeluid is een mix van vele genres: punkrock, hardrock, country en psychobilly. Hun teksten gaan (gelukkig) voornamelijk over seks, drugs en rock ‘n’ roll. Ook het oog wil soms wel wat en dat zit zoals gezegd ook wel snor met twee rockdames in de gelederen.

Pauzemuziek en Afterparty: Billy Brood
Zonder de ROKOBAMAdeejays gaat MOM niet door, Alleen ze zijn verhuisd naar het BJC-Cafe. De taken in de grote zaal worden waargenomen door niemand minder dan DJ Billy Brood. Cafe Down Town, Peelpop, Knipoogfestival, overal draaide hij zijn vette rock. Als hij zich aan zijn motto “gas erop” houd dan komt het weer helemaal goed tussen de bands door en tijdens de afterparty.
DJ’s in het BJC Cafe:
Balkanbeatles BJC-cafe t/m 17.00 uur
Ze draaien alleen maar sfeer verhogende en leipe plaatjes. Van balkan, ska, reggae tot funky. Het is de eerste keer dat ze op een festival draaien dus dat word 2 uur lang kei hard knallen met de Balkanbeatles!!
ROKOBAMAdeejays BJC-cafe 17.00 en 21.00 uur
Onze MOM-muziekmannen met stoppelbaarden en de nodige rock ’n roll in hun donder. Mix van ouwe en nieuwe gitaardeuntjes met herkenbaarheid van heb ik me joe daar!
De BJC-DJ’s BJC-cafe 19.00 en 23.30 uur
BJC-DJ’s hun naam bekt net zo makkelijk als hun geluid.
Wie het precies zijn is een mysterie maar het is wel feest!
Monster Animatie Team (MAT)
Ook geen MOM animatie team? Jawel hoor ze zijn alleen verhuisd naar de hal en rokersruimte.
En ze zullen u nog steeds met veel plezier ontvangen bij de toiletten/biergarderobe,
en u waar nodig bijstaan met persoonlijke begeleiding.