Sziget_400-300x201De organisatie van het Sziget Festival in Boedapest heeft een nieuwe lijst acts toegevoegd aan het programma voor de editie van 2016. Onder meer internationale topacts als Muse, David Guetta en The Last Shadow Puppets zullen komende zomer optreden op het ‘Island of Freedom’. De kaartverkoop voor het festival, dat dit jaar plaatsvindt van woensdag 10 tot woensdag 17 augustus, gaat in recordtempo.

Ook de Nederlandse acts Rico & Sticks (met hun #OpgezwolleTotNu show) enKovacs zullen komende zomer te zien zijn op het Sziget Festival, waarvoor jaarlijks ongeveer 16.000 Nederlanders naar Boedapest trekken. ,,Ik ben zeer vereerd en kijk er enorm naar uit” laat Sharon Kovacs weten vanuit Londen, waar ze momenteel in de studio zit.

Nieuw in het programma zijn ook The Lumineers, Years & Years, Róisín Murphy,Bullet For My Valentine, Jess Glynne, Parkway Drive, K.I.Z., The Neighbourhooden Datsik. Het programma voor #Sziget2016 is echter nog lang niet compleet, want in de komende maanden zal het programma nog flink worden uitgebreid. Daarbij is er als altijd niet alleen plek voor muziek, maar ook voor vele andere vormen van kunst, zoals theater, dans, circus, opera en beeldende kunst.

Een ticket voor zeven dagen festival is momenteel verkrijgbaar voor €249. Op 5 mei zal de prijs voor de 7 Days Pass omhoog gaan naar €269, mits deze tickets dan niet al zijn uitverkocht. De verkoop gaat tot nog toe namelijk veel harder dan ooit tevoren.

Alle acts voor #Sziget2016 tot dusverre (in alfabetische volgorde):

Bastille
Bloc Party
Bring Me The Horizon
Bullet For My Valentine
CHVRCHES
Datsik
David Guetta
Jess Glynne
John Newman
K.I.Z.
Kodaline
Kovacs
M83

Muse
Naughty Boy
Nicky Romero
Parkway Drive
Parov Stelar Band
Rico & Sticks #OpgezwolleTotNu
Róisín Murphy
Sigur Rós
Sum 41
The Last Shadow Puppets
The Lumineers
The Neighbourhood
Years & Years
…en er volgt nog veel meer!

Voor meer info:
info@szigetfestival.nl
www.szigetfestival.nl