Mylo Xyloto, het nieuwe album van Coldplay, is binnen één dag goud geworden. Dat betekent dat er van Mylo Xyloto meer dan 25.000 exemplaren zijn verkocht.

Mylo Xyloto is de opvolger van Viva La Vida en het vijfde album van de Britse band. Het bevat de singles ‘Every Teardrop Is A Waterfall’ en ‘Paradise’. Voor ‘Paradise’ is onlangs een nieuwe videoclip verschenen die te zien is op de website van de band. Ook staat op het album een duet met de Amerikaanse r&b zangeres Rihanna getiteld ‘Princess of China’.

Coldplay zal op 17 december de Rotterdamse zaal Ahoy aandoen, als onderdeel van een korte Europese tournee. Aanstaande woensdag 26 oktober zal de band een live optreden geven in Madrid, dat rechtstreeks zal worden uitgezonden middels een webcast op Youtbe.com. De regie van deze webcast is in handen van de Nederlandse fotograaf/ regisseur Anton Corbijn.

Mylo Xyloto is in Londen opgenomen met producers Markus Dravs (Arcade Fire, Björk, Mumford and Sons), Daniel Green en Rik Simpson. Ook Brian Eno (U2, David Bowie) werkte mee aan de plaat.