BZB - Verrekes Hete SausDe Brabantse Folkrockband BZB brengt een wel heel bijzonder product op de markt. De Volkelnaren presenteren op 14 september 2013 namelijk hun eigen pikante chilisaus op het Eindhovense peperfestival Dutch Chili Fest. De Verrekkes Hete Saus maakt zijn naam naar verluidt meer dan waar en is voor het eerst te koop na het optreden dat de band op het gratis toegankelijke evenement doet. Speciaal voor de lancering hebben de zeven rockers een gelijknamig nummer en verschillende reclame filmpjes opgenomen.

Een verrekkes heet nieuw nummer
Het nummer ‘Vuur’ beschrijft de effecten van de saus op levendige wijze. De hot sauce veroorzaakt een gevoelloze tong, bloeddoorlopen ogen en zweet op je voorhoofd. BZB heeft de 100% biologische saus samen met een professionele peperkweker ontwikkeld. Hun eigen hete saus in combinatie met een optreden op het pittigste festival van Nederland is voor de bandleden een droom die is uitgekomen. Gitarist Paul Rademaker:
“We zijn allemaal pittige eters en we houden van bijzondere merchandise. Toen we samen met de organisatie van Dutch Chili Fest op het idee kwamen voor een eigen hete saus, hebben we meteen  actie ondernomen.  We hebben verschillende proefmonsters laten maken en zijn uiteindelijk tot deze saus gekomen.”

Pittige pepersoorten
Door toevoeging van de extreem pittige pepersoorten als de Habanero,  de Chipotle, de Fatalii en de gevaarlijkste van allemaal, de Bhut Jolokia, die in de volksmond ook wel Ghost Pepper heet, en in 2007 werd verkozen tot heetste peper in de wereld, is de Verrekkes Hete Saus ook prima munitie voor zelfs de meest ervaren pepperheads. Het eten van de saus is al heftig, maar het zien van zwetende en creperende vrienden na een hapje Verrekkes Hete Saus is alleen al een reden om met dit duivelse brouwsel aan de haal te gaan. Zoals zanger Fred van Dijk beaamt; zoals het klokje thuis fikt fikt het nergens.

BZB vs. Dutch Chili Fest
Dutch Chili Fest heeft BZB in april benaderd voor de op maat gemaakte saus en een optreden op het festival. Het festival, dat geheel in het teken staat van de chilipeper, viert haar tweede editie op 14 september 2013 in het Klokgebouw in Eindhoven.  Er worden zo’n 5000 bezoekers verwacht, die zich kunnen vermaken met ondermeer een pittige markt, leerzame workshops chilipeper kweken, voor de waaghalzen een heuse burger-challenge, het officieuze NK chili con carne koken, en veel  gelegenheid om te proeven van chili gerechten uit alle delen van de wereld.  Daarnaast is er veel muziek, met naast BZB onder andere optredens van Tenement Kids en Breaking Levees. Dutch Chili Fest is gratis toegankelijk en geschikt voor het hele gezin.