Dit jaar viert Queensryche hun 30ste verjaardag in de business en daarom verschijnt in de zomer van 2011 het nieuwe album ‘Dedicated to Chaos’ via Roadrunner Records/Loud & Proud. De band -bestaande uit Geoff Tate, Michael Wilton,  Eddie Jackson, Scott Rockenfield en Parker Lundgren– plant op dit moment een tour ter ondersteuning van het nieuwe opus.

Modern life moves fast,” aldus frontman Geoff Tate over het album. “Plug into the rhythm of the now with our 12th studio album, Dedicated to Chaos. It’s a clash and slash of musical experimentation anchored by the pulse of digital code.” Hij geeft de luisteraars nog wel een suggestie mee:: “Enjoy – headphones are a must.”

Queensrÿche’s album ‘Operation: Mindcrime’ uit 1988 is een wereldwijd gerespecteerd classic conceptalbum over rock, wraak en vergelding en geldt als een van de belangrijkste albums binnen het genre. Het album ‘Empire‘ uit 1990 bracht zelfs een #1 single voort; de voor een Grammy genomineerde ballad ‘Silent Lucidity‘, die de band op de Grammy’s van 1992 met een orkest live ten gehore bracht.

In 2006 bracht de band ‘Operation Mindcrime II‘ uit, een waardige opvolger van het origineel. De band tourde met een show waarin ze beide albums integraal speelde; ‘Operation Mindcrime‘ en ‘Operation Mindcrime II‘. De laatste show werd opgenomen in The Moore Theater in Seattle in oktober van dat jaar en de ‘Mindcrime at The Moore‘ dubbel CD/DVD release kwam binnen op #1 in de Billboard’s Top Music DVD Chart en bereikte de gouden status.

De band viert dit jaar haar 30e verjaardag en ‘Dedicated to Chaos‘ is de start van een nieuw hoofdstuk in Queensrÿche’s imposante geschiedenis die de fans absoluut niet willen missen!

‘And the chaos has just begun’

Check www.queensryche.com voor meer informatie en houd de Roadrunner Records website in de gaten voor meer nieuws rondom het album!