cover_art_The_Human_ContradictionMet een krankzinnig tourschema voor de boeg verschijnt Delains vierde album The Human Contradiction op 4 april wereldwijd via Napalm Records, gevolgd door een uitgebreide Europese toer met Within Temptation.

The Human Contradiction werd opgenomen door Fredrik Nordström en Henrik Udd in de legendarische Fredman studios (SW), waar grote namen als In Flames, Soilwork en Amon Amarth eerder hun platen opnamen.  Het heeft geleid tot een donker album waarop Delain zich wederom van zijn hardere kant laat horen, gitaren weer op de voorgrond zijn en grunts en screams niet uit de weg worden gegaan. Een bijzondere samenwerking op het album is die met Marco Hietala (Nightwish),die ook al op de eerste twee albums van Delain te horen was.

In de twaaf jaar dat Delain bestaat is de band uitgegroeid tot één van de grootste namen van de symfo-metal. In 2008 brak de band wereldwijd door met het album April Rain en liet zich gelden op festivals als Lowlands, Wacken Open Air en Sonisphere. Sindsdien is er geen jaar voorbij gegaan waarin de band niet de wereld over vloog en geniet Delain een mateloze populariteit in Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Europa.

Voor 2014 staan alle live data alvast geboekt en start de band met een Nederlandse club toer in maart en een Europese toer met Within Temptation die eindigt met een dubbele show in de Heineken Music Hall op 2 en 3 mei. Een Noord-Amerikaanse toer staat in het najaar gepland. Een volledig overzicht van alle shows vind je hier.

De eerste video voor de single Stardust verschijnt half maart.

Links
WebsitefacebooktwitterWiki