Het nieuwe vijfde studioalbum van Epica ‘Requiem For The Indifferent’ is klaar en zal op 9 maart uitgebracht worden. De opvolger van ‘Design Your Universe’ verschijnt in het jaar dat de band 10 jaar bestaat. Volgens de groep ligt de stijl van de nieuwe plaat in de lijn van het vorige album, maar wordt  verder uitgekristalliseerd. De huidige sound is onder andere te danken aan de nieuwe leden, drummer Ariën van Weesenbeek en gitarist Isaac Delahaye.
Epica is en blijft een bekende speler in de gothic metal scene, dat ze groter zijn dan zomaar een gothic bandje hebben ze wel bewezen met het ongelofelijke succes van de vorige albums ‘The Divine Conspiracy’ (2007) en ‘Design Your Universe’ (2009), die beide binnen kwamen in de top 10 van de Album top 100. De populariteit van Epica rijkt ondertussen tot ver over de grens, getuige zijn de succesvolle tournees door onder andere Noord- en Zuid-Amerika. De cd-presentatie van het nieuwe album zal tevens het startschot zijn van een wereldtournee die de band langs Zuid-, Noord- en Oost-Europe, de Verenigde Staten, Azië en Zuid-Amerika zal leiden.

De albumpresentatie in Nederland is op 16 maart in 013 te Tilburg en wordt iets speciaals, de show is al maanden dik uitverkocht.

Epica live:

10 maart – Escape, Veenendaal  (UITVERKOCHT)

16 maart – 013, Tilburg (UITVERKOCHT)