8 februari verschijnt Holy Fire, het derde album van het Britse vijftal Foals. De eerste officiële single My Number werd al opgepikt door 3VOOR12 als single van de week en heeft deze week een plekje bemachtigd op de playlist van 3FM. Beluister My Numberhier. De band staat 16 maart in een stijf uitverkocht Paradiso. Deze show zal worden opgenomen door 3VOOR12 en in zijn geheel op de 18 maart op de radio worden uitgezonden.

Hoewel voorgangers Antidotes (2008) en Total Life Forever (2010) omarmd werden door de alternatieve kringen en beide albums een top 10 notering scoorden in de UK, bleef wereldwijde erkenning uit. Om daar verandering in te brengen werkten de heren samen met het producer duo Flood & Moulder, die eerder samenwerkten met onder andere Smashing Pumpkins, PJ Harvey en The Killers. Alan Moulder over Foals: “I was impressed with their attitude to making a record and their ambition towards achieving something individual and unique but still wanting to appeal to the “masses”.”

UK Press quotes
““2013 is in safe hands” – NME
“You’ll soon be playing it on loop’’ – Marie Claire – Album of the month
“Foals have established themselves as one of the most exciting bands in the UK” – Q
“Once they cantered, now they swagger” – The Independent
“We’re so on board” – Guardian Magazine
“Pop music probably needs more people like him (Philippakis)” – Metro
“The band are ready for their arena moment” – Evening Standard
“Foals just grew into thoroughbred horses” – Daily Star
“Foals have reached new levels” – Time Out
“I am obsessed with the two new tracks Foals did on Later with Jools Holland” – Alison Howe, Later at Jools Holland Producer

Foals bestaat uit Yannis Philippakis (26), Jack Bevan (27), Walter Gervers (28), Edwin Congreave (28) en Jimmy Smith (28). Waar het debuutalbum van de heren de live energie en spontaniteit bevatte van een van de meest opwindende Britse bands, gooide opvolger Total Life Forever het over een hele andere, more mellow boeg. Nu de leeftijd van de mannen richting de dertig kruipt, is het gedaan met de excessen van het muzikantenbestaan en richten ze zich op het maken van hun beste muziek tot nu toe.