Fear Factory, Devin Townsend Project, Sylosis, Decapitated en Meshuggah eerste namen voor nieuw festival Distortion

De Benelux is een adrenaline-opwekkend festival rijker. Op zondag 9 december 2012 vindt in het Eindhovense Klokgebouw de eerste editie van Distortion plaats. Distortion heeft daarvoor de samenwerking gezocht en gevonden  bij de collega’s van Speedfest, dat een dag daarvoor in het Klokgebouw plaatsvindt.  “Een mooi initiatief, dat we graag ondersteunen”. Fear Factory, Meshuggah, Decapitated, Sylosis en Devin Townsend Project zijn de eerste bevestigde namen.

Een dag eerder (zaterdag 8 december) vindt dus Speedfest plaats, dat vorig jaar met 5000 bezoekers op voorhand uitverkocht. ,,In 2009 en 2010 kwam daags na Speedfest de Persistence Tour in het Klokgebouw op bezoek”, herinnert frontman Peter van Elderen van Peter Pan Speedrock zich. “We kregen daar toen onwijs veel positieve reacties op. Blijkbaar vinden onze bezoekers het gaaf om nóg een dag te festivallen.”

Zoals de naam al aangeeft zal dit nieuwe evenement zich vooral op de liefhebbers van harde muziek gaan richten. Distortion staat voor overstuurde gitaren, decibellen, meters hoge versterkers en – net als Speedfest – vooral voor een gemoedelijke en relaxte sfeer van gelijkgestemde muziekliefhebbers. Ook Distortion biedt drie podia waar supergave bands komen hellraisen, waarbij het accent op metal zal liggen. Er gaan ook combitickets in de verkoop. Immers: niets zo tof als na een korte nacht wakker geschud te worden door de blastbeats van een brute metalband. Tot 1 september worden combitickets voor de vriendelijke prijs van 50 euro aangeboden. (Latere prijs nog niet bekend)

De komende tijd zal de organisatie van Distortion meer informatie bekend maken waaronder nieuwe namen voor het programma.

Tickets &  voorverkoop Distortion
Tickets gaan donderdag 5 juli online in de verkoop via  www.distortionfest.nl

–          Dagticket Distortion: € 35,- (Excl. servicekosten)
–          Combiticket Distortion/Speedfest, tot 1 september verkrijgbaar voor  € 50,-(Excl. servicekosten).

Check Distortion op www.distortionfest.nl