Op Hemelvaartsdag gaat het gloednieuwe multimediafestival Oddstream van start.
Met meer dan 100 acts verdeeld over vier podia, een uitgebreid programma met interactieve kunst, street-art, performance art, film en een festivalcamping staat er in Nijmegen een festival wat zich het beste laat beschrijven als een mix tussen Lowlands en STRP, maar dan in een kleinere en intiemere setting.
Het eigenwijze festival wordt van 2 t/m 5 juni gehouden in en rond de Vasim, een monumentaal fabrieksgebouw aan de Waal.

Een cocktail van kunst, muziek en ontdekken!
Oddstream is zoals de naam al aangeeft een festival dat nét even anders is dan alle andere festivals in Nederland. “Veel festivals richten zich op één discipline; muziek, film of kunst. Bij Oddstream brengen we al deze stromingen bij elkaar, zodat je als bezoeker in aanraking komt met nieuwe dingen en verrast wordt. In combinatie met de bijzondere locatie word het festival echt een totaalbeleving waar je van alles kunt ontdekken”, aldus festivaldirecteur Doeko Pinxt.

Overdag en ’s avonds is er volop livemuziek van indie en electrorock tot diepe techno en dubstep. Een dansbaar feest wordt het zeker met optredens van gevestigde namen, nieuwe opkomende acts en ook regionale bands, waaronder Lola Kite, T. Raumschmiere, The Gathering, Chicks On Speed, Alec Empire, Death Letters, Kelpe, Madensuyu, The Young Gods, Stagga, Knalpot en zZz. Het programmaboekje is online te bekijken op www.oddstream.nl

Multimediale speeltuin
Natuurlijk is er veel aandacht voor muziek, maar bij Oddstream gebeurt meer, veel meer. Op het buitenterrein van de enorme fabriekshallen staan zeecontainers vol verrassende projecten en er is een buitenbios. Als je op Oddstream rondloopt ben je niet slechts bezoeker, je bent ook kunstenaar. De installatie van Delta.Process zet bijvoorbeeld de geluiden en bewegingen die je maakt om in een enorme digitale visualisatie en soundtrack. De Oddstream expo telt ruim twintig projecten met multimediale kunstinstallaties rondom het thema ‘Love & Conflict’. Een van de klapstukken is het 360 graden medialab van Tom van Vliet, een soort bioscoop waar 10 beamers en surround-speakers beeld en geluiden 360 graden rondom de bezoeker projecteren.

Tickets en info
De kaartverkoop is reeds begonnen. Er zijn verschillende tickets te koop: passe-partouts voor het gehele festival (vier dagen en drie nachten) kosten 90 euro en ook zijn er aparte passe-partouts te koop voor het dagprogramma of het nachtprogramma. Losse dag- of nachttickets kosten 15 euro. Voor The Inspiration Day waar communicatie experts uit de wereld hun visie delen over design, kunst, cultuur en media zijn er aparte tickets te koop. Voor kinderen tot 10 jaar onder begeleiding is de toegang gratis. Voor meer informatie kijk op www.oddstream.nl