pukkelpopFestivalgangers die graag hun eigen potje opwarmen op de camping, kunnen vanaf deze Pukkelpopeditie op een Food Island terecht:gloednieuwe eeteilanden op Camping Chill en Camping Relax. Nadat in overleg met het stadsbestuur en de brandweer werd beslist om geen gas- en kooktoestellen meer toe te laten, ging de festivalorganisatie op zoek naar oplossingen.

GRATIS OPWARMEN
Kampeerders die huisgemaakte (of mama’s) gerechten willen meebrengen, kunnen hun maaltijd gratis aan een eeteiland laten opwarmen door eencampingmedewerker. Bestek en microgolfbestendig materiaal moet je zelf meebrengen maar, indien gewenst, kan het ook ter plaatse worden gekocht.

Chokri Mahassine (festivalorganisator):
“Pukkelpop heeft een oeroude traditie als het aankomt op koken op de camping, een traditie waar ik om verschillende redenen erg aan ben gehecht. Maar na het campingincident van vorig jaar en de algemeen verscherpte veiligheidsmaatregelen werd duidelijk dat we op zoek moesten naar andere, haalbare en betaalbare opties. Het is een ding om iets af te schaffen en te verbieden maar daar moet dan ook een goed alternatief tegenover staan. Voor ons is het belangrijk dat de kampeerders hun eigen eten kunnen blijven opwarmen.”

KANT & KLAAR
Op elk eeteiland komt een kleine campingshop waar ookworstenbroodjes, croissants, brood, charcuterie, spek, eieren en fruitverkrijgbaar zullen zijn.

De eeteilanden worden verder versterkt met de kwalitatief hoogstaande kant-en-klaar maaltijden van het Limburgse bedrijf Deliva. Zij stelden op vraag van de organisatie betaalbare en volwaardige gerechten samen, waaronder ook enkele vegetarische opties. Voor tweeëneenhalve eetbonkunnen kampeerders kiezen tussen o.a. tikka masala, chili con/sin carne,balletjes in tomatensaus, vegaballetjes, quinoaburger, wrap met kipen vegetarische wrap. Ook puree, rijst, salade en lentegroentjes staan op het menu.
Voor soep met brood of warme noedels betaal je een eetbonnetje.

Verder zullen de gebruikelijke eetkramen op de campings staan, aangevuld met enkele nieuwe foodtrucks.

PRAKTISCH

  • Er staan 3 eeteilanden op Camping Chill en 1 eeteiland op Camping Relax. Kampeerders kunnen er doorlopend tussen 11.00u tot 19.00u terecht.
  • Tot en met zondag 31 juli kan je op www.pukkelpop.be eet- en drankbonnen aankopen aan €2.5, ter plaatse betaal je €3.
  • De brandweer roept op om zeker geen gas- of kooktoestellen meer mee te brengen naar het festival. Alles zal aan de ingang in beslag worden genomen en onmiddellijk van het terrein worden verwijderd.
  • Het volledige campingreglement vind je op www.pukkelpop.be.

TICKETVERKOOP

De officiële ticketverkoop loopt enkel via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be.

  • Een dagticket betaal je €99 all in (openbaar vervoer NMBS & De Lijn, 2 dagen kamperen op Camping Relax, inclusief €5,5 servicekosten en €1,5 mobiliteitsbijdrage).
  • Een combiticket is €199 all in (openbaar vervoer NMBS & De Lijn, 4 dagen kamperen, inclusief €5,5 servicekosten en €1,5 mobiliteitsbijdrage).
  • In voorverkoop kosten eet- en drankbonnen €2,50 per stuk. Deze voorverkoop loopt tot en met zondag 31 juli via www.pukkelpop.be. Op het festivalterrein betaal je €15 voor 5 eet- en drankbonnen.

Pukkelpop 2016 is van woensdag 17 augustus tot en met zaterdag 20 augustus. Alle info vind je terug op www.pukkelpop.be.