Op de zondag voor het Sziget Festival zal in Boedapest een speciale warm-up party worden gehouden. Ook is er nieuws over het festival zelf met de bevestiging van twee nieuwe acts.

De 2BudaPest Party: Official Sziget Warm-Up wordt zondag 4 augustus gehouden in de Boedapestse club Akvárium (voormalig bekend als Gödör). Deze club is gevestigd onder het Erzsébet park bij Deák Ferenc ter, midden in het centrum waar de drie metrolijnen samenkomen. ’s Zomers is dit park de hotspot van Boedapest waar jongeren samenkomen met drank en muziek alvorens het nachtleven in te trekken.

Er zullen optredens zijn van Chef’Special Soundsystem en Addicted Kru Sound (AKS). Chef’Special Soundsystem was verantwoordelijk voor één van de meest memorabele party’s op Sziget 2012. Komende zomer keren ze terug naar Boedapest voor het officiële Sziget warm-upfeest. Het Belgische Addicted Kru Sound brengt een intelligente mix van jungle, dubstep, electro en soul en is zeer populair in België, maar wordt ook in Nederland steeds bekender. In een later stadium zal nog een act aan het programma voor de 2BudaPest Party worden toegevoegd.

Nadat eerder diverse andere Nederlandse acts werden bevestigd voor Sziget Festival 2013, is nu ook de komst van Kensington bevestigd. De winnaars van de 3FM Serious Talent Award zal niet alleen optreden op het festival, maar ook een optreden verzorgen tijdens Rock ’n Rally. Tijdens deze rally van Enschede naar Hongarije strijden acht bands verspreid over vier dagen om een optreden op het Sziget Festival. Onderweg treden de bands op tijdens een rockfestival in Duitsland, een clubnacht in Praag, een kampvuuravond in Slowakije en de finale in kunstenaarsdorp Bedepuszta in Hongarije. Bands en festivalingangers kunnen zich inschrijven voor deze rally viahttp://www.rocknrally.nl.

Tot slot is ook de Russische DJ Nina Kraviz aan het programma van Sziget Festival 2013 toegevoegd.

Voor meer informatie:
http://www.szigetfestival.nl
http://www.2budapest.com