Sziget festival 2013Elf nieuwe acts zijn toegevoegd aan het programma van Sziget Festival 2014 in Boedapest. Tussen 11 en 18 augustus zal op ‘the Island of Freedom’ opnieuw een groot aantal acts uit veel verschillende genres optreden. Eerder werd al bekendgemaakt dat onder meer Queens Of The Stone Age, Calvin Harris, Placebo, Bastille, Imagine Dragons en Stromae op het festival te zien zullen zijn.

Tussen de nieuwe acts zitten de grote winnaars van de Grammy’s eerder dit jaar:Macklemore & Ryan Lewis. Het Amerikaanse hiphopduo won de awards voor ‘Best New Artist’, ‘Best Rap Performance’, ‘Best Rap Album’ en ‘Best Rap Song’. Sonny Moore, beter bekend als Skrillex, won in 2012 en 2013 in totaal liefst zes Grammy’s. Ook de Britse singer-songwriter Jake Bugg heeft al een lange lijst prijzen en nominaties bij elkaar verzameld, onder andere bij de Q Awards, de Brit Awards, de NME Awards en de Mercury Prize.

Jake Bugg is niet de enige artiest uit het Verenigd Koninkrijk die is toegevoegd aan de line-up voor Sziget Festival 2014. Ook het electrotriphoptrio London Grammar, singer-songwriter Tom Odell, singer-songwriter Michael Kiwanuka en het elektronische rockduo The Big Pink komen van de andere kant van de Noordzee.

De hiphop op het Sziget Festival komt niet alleen uit de VS, maar ook uit Duitsland en wel door Die Fantastischen Vier. Uit de VS komt daarentegen wel meer elektronische muziek, namelijk door Darkside, een spannende samenwerking tussen Nicolas Jaar en Dave Harrington.

Tot slot zijn ook de Israëlische DJ Borgore en de Australische zangeres Brody Dalleaan het programma van Sziget Festival 2014 toegevoegd. Brody Dalle, voormalig leadzangeres van de bands The Distillers en Spinnerette, zal net als haar man Josh Homme, zanger en gitarist van Queens Of The Stone Age, optreden op ‘Dag 0’, dinsdag 12 augustus.

Het Sziget Festival is één van de grootste, meest internationale en meest gewaardeerde festivals van Europa. Het muzikale programma omvat veel verschillende genres en acts van groot tot klein, waardoor er voor iedere festivalbezoeker veel te ontdekken is. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er op het Sziget Festival nog vele andere kunstprojecten en andere vormen van vermaak. Meer informatie over het programma volgt in de komende maanden.

Weektickets inclusief camping voor het Sziget Festival kosten momenteel €209 en zijn verkrijgbaar via www.szigetfestival.nl. Speciaal voor het festival organiseren Festival Travel en Euro-Express samen minstens twee rechtstreekse treinen van Utrecht naar Boedapest en vice versa.

Direct na afloop van het Sziget Festival wordt op 18, 19 en 20 augustus Sziget Detox georganiseerd in het Hongaarse dorp Bedepuszta. Naast volle boomgaarden, exposities, natuurgroen, masseurs en yoga- en tai chi-lessen zal er in 2014 ook een driedaags programma zijn met een aantal bands uit Nederland en Hongarije. Tickets voor Sziget Detox kosten 55 euro voor drie dagen inclusief camping. Er zullen maximaal 200 tickets worden verkocht.

Tegelijkertijd is er ook een afterparty aan het Balatonmeer. Het festival B.my.Lake vindt plaats van 18 tot en met 21 augustus en richt zich voornamelijk op techno, techhouse en bass music. Naast het nachtelijk DJ-geweld is het overdag goed toeven aan de oevers van het Balatonmeer. Er worden combitickets voor het Sziget Festival en B.my.Lake verkocht vanaf €210 (non-camping). De eerste acts voor B.my.Lake worden donderdag 13 februari bekendgemaakt.

De line-up voor Sziget Festival 2014 tot dusverre: Queens Of The Stone Age, Macklemore & Ryan Lewis, Skrillex, Calvin Harris, Placebo, Bastille, Imagine Dragons, Jake Bugg, London Grammar, Stromae, Klaxons, Die Fantastischen Vier, Tom Odell, Michael Kiwanuka, Laidback Luke, Darkside, The Big Pink, Borgore, Brody Dalle, Starlight Girls. In de volgende maanden volgen nog veel meer acts!