Sziget_400-300x201Het programma voor het Sziget Festival in de Hongaarse hoofdstad Boedapest krijgt steeds meer vorm. Aan de muzikale line-up zijn vijf nieuwe acts toegevoegd, maar ook is er meer bekendgemaakt over het non-muzikale gedeelte van het programma. Het Sziget Festival vindt dit jaar plaats van maandag 10 tot maandag 17 augustus op het vertrouwde Óbuda-eiland.

De vijf nieuwe acts die zijn toegevoegd aan het muzikale programma zijn de Amerikaanse formatie Major Lazer, de Ierse band The Script, de Franse elektronische act C2C, de Russische dj Arty en de Israelische muzikant Asaf Avidan. Zij voegen zich bij onder meer Avicii, Robbie Williams, Martin Garrix, Kensington, Yellow Claw, Ellie Goulding, Dotan, Selah Sue, Jett Rebel, Florence And The Machine, Alt-J en Limp Bizkit.

Naast muziek is er op het Sziget Festival als altijd nog veel meer te beleven. Een spectaculair onderdeel is elk jaar het ‘Giant Street Theatre’, dat dit keer wordt verzorgd door het Argentijnse Fuerza Bruta. Voor hun show genaamd “The Bubble”  hebben ze geen speciaal podium, want het spektakel speelt zich af vlak boven de hoofden van de toeschouwers.

Spectaculair zijn ook de verschillende circusoptredens in en om het Cirque du Sziget. Deze worden dit jaar gebracht door de internationaal gerenommeerde formatiesAkoreacro uit Frankrijk, Cirk La Putyka uit Tsjechië en ManoAmano uit Argentinië, evenals het Hongaarse project Grotesque Gymnastics. Van deze acts is dagelijks veel acrobatiek te verwachten met de nodige dosis humor.

Daarnaast zullen dit jaar ook de Architects of Air, als bijna elk jaar, op het Sziget Festival aanwezig zijn met een luminarium. Een luminarium is een bouwwerk van dun plastic waar de lichtinval zorgt voor een kleurrijke belevenis. De Engelse makers van deze luminaria brengen dit keer hun bouwwerk Miracoco naar het Sziget Festival.

In de komende maanden worden er nog veel meer muzikale en non-muzikale acts bekendgemaakt. Het programma tot dusverre is te vinden op http://www.szigetfestival.nl.

Voor een indruk van de show The Bubble door Fuerza Bruta:

Fuerza Bruta: LA GLOBA / THE BUBBLE Official trailer

Watch the Video
42,961 views

Voor een indruk van het luminarium Miracoco:

Miracoco by Architects of Air at Twente Biennale 2013

Watch the Video