Delain_LogoMet een druk tourschema voor de boeg de komende maanden, brengt de uiterst succesvolle Nederlandse rockband Delain op 3 mei zijn nieuwe CD Interlude uit via Napalm Records; een collectie van nieuwe songs, live-opnames en speciale versies van eerder werk.

Vorige maand trad Delain op in Japan en op 20 april jl. in Suriname. Ook Argentinië (23 april) en Brazilië (24 april) staan nog op het programma, hetgeen aantoont dat de band met het  energieke boegbeeld Charlotte Wessels in het buitenland een graag geziene gast is. De komende tijd doet de band een groot aantal Europese zomerfestivals en voor september staan er bijvoorbeeld ook alweer 20 shows in Canada en de V.S. in de agenda. Zie hier de tourdata en het archief.

Bovendien staat de band op zaterdag 1 juni op het prestigieuze Fortarock XL tussen metalgrootheden als Volbeat, Motörhead en Rammstein. Een dag eerder zal zangeres Charlotte tevens gastspreker zijn op de aan Fortarock XL gelieerde internationale conferentie Buma Rocks.

Nieuwe CD Interlude verschijnt op 3 mei aanstaande; eerste single Are You Done With Me?
Interlude is Delain’s vierde CD sinds de band ruim 10 jaar geleden werd opgericht. Dit nieuwe album biedt naast een collectie van verrassende nieuwe en opnieuw gearrangeerde songs en live-tracks ook een DVD met o.a. videoclips en live-beelden. De eerste single van Interlude is de nieuwe versie van Are You Done With Me?, dat ook op de vorige CD We Are The Others uit 2012 stond. Een samples-collectie van de nieuwe CD is hier te beluisteren.

Relevante links
http://www.delain.nl
http://nl.wikipedia.org/wiki/Delain_%28band%29
http://www.fortarock.nl/festival-2013/artists/delain
http://www.bumarocks.nl