Op vrijdag 8 april vindt er weer een nieuwe editie van Staalzucht plaats in Mezz. Tijdens deze avonden worden de beste metal bands in de grote zaal uitgenodigd. Ditmaal is de gothic rock formatie Delain aan de beurt. Dit is de band rond de fascinerende zangeres Charlotte Wessels. Delain behoort tot de top van de Nederlandse metal en het succesvolle album April Rain is daar het bewijs van.

De female-fronted metalscene in Nederland wordt goed vertegenwoordigd, en ook Delain helpt daar aan mee. De prachtige verschijning van Charlotte Wessels, haar hoge en krachtige stem en de muzikale begeleiding zorgen voor een adembenemende live ervaring.

Delain debuteerde in 2006 met het album Lucidity. Die plaat kreeg vrijwel overal lovende recensies. Toch bestaat Delain al sinds 2002, toen als project van Martijn Westerholt (ex-Within Temptation) die samen met bandleden van Within Temptation, Nightwish en Epica het debuutalbum opnam. Op April Rain, dat in 2009 uitkwam, laat de band zien dat ze een strakke, maar toch ook catchy sound neer kunnen zetten.

Staalzucht: Delain vindt op donderdag 8 april plaats in Mezz, Keizerstraat 101, Breda. De deuren gaan om 20:00 open. Een kaartje kost €14,- en de voorverkoop is gestart. Op www.mezz.nl is meer informatie te vinden over het concert en de kaartverkoop.