Vandaag kondigt het festival Let’s Get Lost nieuwe namen aan. De organisatie mag met groot genoegen de bands Lightning Dust, Bleached, Japanther, Sweet Baboo, Unterwelten, Automatic Sam, Color Reporters en Earth MK II verwelkomen op 26 oktober in Zwolle. Eerder werden al Daniel Norgren, Lower, Afterpartees, Adam & The Relevants, Lowing, Wolf in Loveland en Tim Vantol bekend gemaakt.

Lightning Dust (CA)
Het Canadese Lightning Dust is een zijproject van Amber Webber en Joshua Wells, beide leden van spacerockensemble Black Mountain uit Vancouver. Met zware gitaren heeft Lightning Dust echter niets te maken. Webber en Wells stortten zich vol overgave op minimale elektronische beats en synthpop, maar zonder de goede liedjes uit het oog te verliezen. Betoverend is Lightning Dust live nog steeds.

Bleached (USA)
Zusjes Jennifer en Jessie Clavin maken als Bleached een pittige mix van freewheeling ’77 punk met zonnige Zuid-Californische melodieuze garagerock. Muziek die ze oppikten door als tieners naar punkrockshows in Hollywood te gaan, waarna ze in de garage van hun ouders zelf gitaar en drums leerden spelen. Zelf maken ze ogenschijnlijk luchtige, vrolijke liedjes, maar dan wel met donkere en oprechte teksten over liefde, verlies en andere gekke dingen des levens.

Color Reporters (NL)
De Zwolse singer-songwriter Bertolf, bekend van radiohits als ‘Another Day’ en ‘Mary’, voelde zich al een tijd niet meer prettig bij zijn constante rol als voorman. “Ik ben eigenlijk solo-artiest geworden tegen wil en dank”, heeft hij ooit gezegd. Eindelijk heeft hij een echte band, in samenwerking met songschrijver Bas Wilberink, die een vergelijkbare muzieksmaak heeft. Door hun samenwerking werd de band Color Reporters was geboren, vernoemd naar een liedje van één van hun belangrijkste invloeden: Elliott Smith.

Japanther (USA)
In 2001 werd Japanther opgericht als een kunstproject door de twee kunstacademiestudenten Ian Vanek en Matt Reilly, tijdens hun studie aan The Pratt Institute in Brooklyn, New York. Met al ruim 17 (!) albums op zak mag je deze punk- en noiserockers gerust ware muzikale entrepreneurs noemen. Hun liveshows staan garant voor chaos, energie, gekte en verbazing, met de intentie het publiek vol verbazing achter te laten.

Unterwelten (DUI/NL)
Na een stilte van 5 jaar komt, de inmiddels in Berlijn wonende, Michiel Flamman (voorheen J Perkin en Solo), met nieuw werk. Unterwelten is een afdaling in Flammans onderwereld. Soms een lichte droom, dan weer een helse nachtmerrie, maar vooral onvoorspelbaar. Het album dat deels in de studio van Einstürzende Neubaute is opgenomen, zal volgend jaar verschijnen. Op Let’s Get Lost zal Unterwelten voor het eerst een mooie voorbode geven op die nieuwe donkere kant van Flamman.

Sweet Baboo (UK)
Achter de naam Sweet Baboo gaat Stephen Black schuil, een inwoner van het platteland in Noord-Wales. Hij is een eigenzinnige zanger met een scherp oor voor sprankelende melodieën en een gave voor behendige tekstuele twists. Van zwart-komisch tot indringend en teder, soms opscheppend maar ook vol zelfspot.

Earth MK II (NL)
Eind augustus verschijnt op Excelsior Recordings het debuutalbum Music For Mammals van Earth Mk. II (zegge Earth Mark Two), de band van Hugo van de Poel. Van de Poel is een goede vriend van Jacco Gardner, met wie hij eerder in The Skywalkers zat. Gardner trad bovendien op als producer van Music For Mammals, een resultaat van ‘overmatig Syd Barrett-gebruik door Van de Poel in zijn jonge jaren.

Automatic Sam (NL)
Nijmeegserockkwartet Automatic Sam werd in 2009 opgericht. Na twee succesvolle albums en een lange  reeks binnen- en buitenlandse shows is daar nu het derde album ‘Sonic Whip”. Voor dit album nam Tim van Delft (van de Staat) de drums voor zijn rekening. Ook brak de band met platenmaatschappij Suburban om alles zelf te gaan doen. Live is Automatic Sam een stomende bluesrockwals die er niet vies van is om de nummers wat langer op te rekken. Wat je noemt muziek als een sonische zweepslag.

(Foto: Lightning Dust)
Let’s Get Lost Festival is een logisch vervolg op het platform Let’s Get Lost dat mensen kennis laat maken met mooie indie-gerelateerde muziek. Het festival vindt plaats op diverse locaties in de binnenstad van Zwolle waaronder een aantal bijzondere. Informatie over locaties wordt later bekend gemaakt.

De kaartverkoop is reeds gestart. Er volgen nog meer namen. Kijk voor meer info en kaartverkoop op www.lets-get-lost.nl.

Let’s Get Lost – Festival
Zaterdag 26 oktober
Verschillende locaties binnenstad Zwolle
Voorverkoop reeds gestart via www.lets-get-lost.nl
Ticketprijs: € 17,50 excl. voorverkoopkosten